среда, 23 август 2017 04:20:04
Бит Фест

Тв Тера: Реставрирање на културното наследство – реставрирање на пријателските односи

Admin Bitola јули 8, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Реставрирање на културното наследство – реставрирање на пријателските односи
Тв Тера: Реставрирање на културното наследство – реставрирање на пријателските односи

Во малата сала на Завод и музеј, синоќа Здружението на граѓани ЕКОВАСТ (Европски совет за села и мали градови) и оваа година ја збогати програмската содржина на најдолгото културно лето БИТ ФЕСТ 2013 со својот меѓународен културен настан Реставрирање на културното наследство – реставрирање на пријателските односи.Oваа културна содржина е поттикната од културното наследство како дел од материјалната култура на народите на Р. Македонија,Р. Грција и Р. Албанија. Културното наследство на Битола (Р. Македонија), Лерин ( Флорина, Р. Грција), Гирокастро и Корча (Р.Албанија) како погранични градови, е предмет на интерес и мотивација за проектот. Овој настан ги поврзува професионалците од областа на заштитата на културното наследство од овие три балкански земји. Во фокусот на овој настан е поставена традиционалната архитектура на овие градови преку заедничка изложба на учесниците во овој проект.

Да се роди човек во земја како Македонија богата со културно наследство со толку многу културно и природно наследство, да живее во овој регион на тромеѓето помеѓу Македонија Грција и Албанија, претставува голема чест, но и многу голема обврска. “, вели Викторија Момева Алтипармакова од ЗГ Ековаст.

Учествуваа архитекти од балканските простори кои ја истражувале традиционалната архитектура како културно наследство од повеќе аспекти и имаат искуство во популаризацијата и презентацијата на истата.Целта на овој проект е презентирање на културните влијанија на Балканот, кои оставиле траги врз материјалната и духовната култура кај народите на овие три балкански земји. Сочуваните траги низ времето трансформирани во различни форми оставиле цврста нишка на поврзување во сите сфери на живеењето на овој балкански простор, се до денес, што докажува дека административните граници никогаш не преставуваат културни граници помеѓу три соседни народи.

http://www.tera.mk/2013070667046/aktuel/restavriranje-na-kulturnoto-nasledstvo-restavriranje-na-prijatelskite-odnosi

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-