среда, 20 септември 2017 11:14:35
Бит Фест

ТВ ТЕРА: Раде Шербеџија за отварањето на Бит фест

Admin Bitola јуни 20, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ТЕРА: Раде Шербеџија за отварањето на Бит фест
ТВ ТЕРА: Раде Шербеџија за отварањето на Бит фест

Со истиот тим, по истиот принцип, се креираше и ова , осмо издание на Бит фест.Ако ланската бројка на настани беше 170, годинава бројот е значително поголем.
„ 202 наслови, 242 настани кои ќе се случуваат од 25 јуни до 24 август, овие два месеци и овие настани за 60 дена се случуваат само во Битола.”- вели м-р Валдимир Талески градоначалник на Битола.

На Хераклеа на 25 јуни, Раде Шербеџија ќе го отвори Бит фест, а Мадригали со Дадо Топиќ на 24 август ќе го затворат осмото битолско културно лето.Заводот и музеј, покрај големиот број изложби, годинава ќе претстави и неколку ликовни колонии.
„ Арт поинт гумно, за прв пат ќе се претстави по повод 10 годишнината станува збор за меѓународна колнија која се одржува во Слоештица.”- вели Лилјана Христова директор на Завод и музеј Битола.

Центарот за култура од својата понуда, го издвои 43-от Интернационален фестивал на нардони песни и ора „Илинденски денови”.
„ Од 29 јуни до 1 август ќе се одржи фестивалот, настојувањето во изминативе 25 години за добивање Интернационален карактер се остварува, имаме екипи од Бразил, Колумбија и др.”- вели Борче Димитровски директор на Центар за култура Битола.

Народниот битолски театар пак, го истакна Шекспировиот фестивал.
„ Имаме 6 тетарски претстави 7 настани, ќе го почнеме со мултимедијалниот проект Ромео и Јулија во сорботка со театарот Комасажевскаја.”- вели Валентин Светозарев директор на битолскиот театар.

Библиотеката доби 10 проекти.
„ Седум од нив се едукативни, имаме промоција на две монографии.”- вели Науме Ѓорѓиевски директор на НУБ Св.Климент Охридски.

Како позначајни гости на денешниот прес беа посочени Влатко Стефановски, Мирослав Тадиќ, Мајкл Греј и други.Настаните ќе се сучуваат секаде низ Битола, повеќето бесплатно за гледачите, а дел со симболична цена.Официјалниот страт на 25 ти ќе го најават изложба во Магазата и 11то издание на Солстист на 21-ви и премирата на Дива на 24 јуни.Инаку Битола со Бит фест и сотанатите културни случувања преку годината, е на 4-то место во Европа по глава на жител.

http://www.tera.mk/aktuel/rade-sherbeija-za-otvaranjeto-na-bit-fest

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-