среда, 23 август 2017 04:25:03
Бит Фест

ТВ ТЕРА: Промовирана монографијата Животот е музика

Admin Bitola август 15, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ТЕРА: Промовирана монографијата Животот е музика
ТВ ТЕРА: Промовирана монографијата Животот е музика

Битола е град со најбогат музички живот -најопеан град, град на клавирите, фестивалите, серенадите…

Потеклото од авторот на првата македонска опера -Кирил Македонски, љубовта кон музиката, авторот на монографијата, го насочува токму кон неа , музика на која и го посветува животот.
Сакајќи на својот град да му ги доближи музичките сцени на светот,опери арии симфонии неговите оркестрации на познати автори, учебници, музички приказни раскажани во еден здив,диригентската палка која долго време беше во негови раце ,академик Георги Здравев ја создава монографијата- Животот е музика.
monografija 2

Промоцијата понуди потсетување на сите луѓе кои директно или индирекно се поврзани со оваа монографија.
На истата промотори беа Владо Ѓоревски а основната биографија ја напиша Благој Николов.

Здравев, магистрирал и докторирал на Факултетот за учители во Битола каде беше редовен професор до своето пензионирање. Диригент и организатор на повеќе опери и концерти со голем број познати солисти и оркестри во земјава и странство. Добитник е на голем број благодарници, признанија и награди за својот труд. Академик во Светската Академија Плато.
monografija 3

Оваа монографија го одбележува творештвото на Кирил Македонски но и бројни музичари испреплетени во музичкиот живот на Битола а пред се и на академик Георги Здравев.Монографијата е посветена на неговите внуки Ева, Ана и Јована.

http://www.tera.mk/2013081468739/ritamotnagradot/promovirana-monografijata-zhivotot-e-muzika

 

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-