сабота, 19 август 2017 07:36:36
Бит Фест

ТВ ТЕРА: Промоција на монографија на академик Георги Здравев

Admin Bitola август 15, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ТЕРА: Промоција на монографија на академик Георги Здравев
ТВ ТЕРА: Промоција на монографија на академик Георги Здравев

Вечер во магазата, во рамктие на Бит фест, ќе ја проследиме промоцијата на Монографијаta за Академик Георги Здравев- Животот е музика .
Еве дел од самите почетоци-

….Во 1960 година , во месец Март, после многу успешниот оперско-симфониски концерт а ценејќи го вкусот на прекрасната битолска публика ,после изведените оперски фрагменти од оперите Трубадур, Аида, Кавалерија Рустикана, Севилскиот берберин и др., дојдов до идеја да подготвам неколку целовечерни претстави. На тој концерт настапија солисти од скопската опера, Станко Липша, Зина Креља, Блага Видец, Благој Петров- Караѓуле, Методија Илиевски-Креола и др. Организиравме состанок во Скопје , во операта ,со повеќето солисти од Битола каде се прифати мојата идеја за организирање на целовечерни оперски претстави на познати опери, од познати композитори. Солистите не го криеа своето огромно задоволство и предизвик да се подготвотви она што битолската публика неможеше да го претпостави- Опера. Како гаранција за сета оваа идеја беа веќе изведените успешни симфониски концерти, изведени претходно во Битола. Во јуни, 1960 година мојата идеа стана реалност. Ја изведовме првата битолска опера Орфеј и Евридика од Кристоф Вилибалд Глуг во салата на Трудбеник. Салата беше исполнета до последното место. Тоа беше настан од големо значење за мене, за сите солисти а најповеќе за битолската публика. За тоа се зборуваше долг период. ..-ќе истакен Здравев.
gjorgi 2
Проф. Д-р Георги Здравев е роден 1938 година во Битола. Основно училиште заврши во Битола, средно музичко училиште во Скопје а музичка академија во Сараево, Босна и Херцеговина. Автор е на повеќе учебници за средно и високо образование и повеќе книги од областа на музиката. Mагистрирал и докторирал на Факултетот за учители во Битола каде беше редовен професор до своето пензионирање. Диригент и организатор на повеќе опери и концерти со голем број познати солисти и оркестри во земјава и странство. Добитник е на голем број благодарници, признанија и награди за својот труд. Георги Здравев е Академик во Светската Академија Плато.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-