среда, 23 август 2017 04:11:00
Бит Фест

Тв Тера: Поинаков поглед врз македонската историја преку-Лет над кандидатското место

Admin Bitola јули 9, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Поинаков поглед врз македонската историја преку-Лет над кандидатското место
Тв Тера: Поинаков поглед врз македонската историја преку-Лет над кандидатското место

Во народниот театар во Битола, викендов како дел од битолското културно лето БИТ ФЕСТ гостуваше Театар комедија од Скопје со театарската претстава Лет над кандидатското гнездо на Блаже Миневски. Голем број гости ја преполнаа салата уживајќи во една поинаква претстава за која режисерот Андреј Цветановски вели: Хероизмот е суштински елемент за секој народ и историја.

Главната улога на Kралe Mарко ја играше Драган Спасов – Дац,а останатите ликови ги толкуваа-Валентин Костадиновски – Тино, Жарко Димоски,Кристина Ласовска, Крсте Јовановски, Атанас Атанасовски, Тања Мицков, Илија Илиоски, Едмонд Сотир, Нина Деан, Стефан Вујисиќ, Атанас Атанасовски, Крсте Јовановски.

Претставата режисерот ја посвети на неговиот татко Владо Цветановски, неуморен фантазер, од кого ја научи македонската традиција и бит, но исто така научи дека секогаш треба да ја преиспитува.

Оваа претстава носи поинаква визура и поглед на епските херои на македонската бит, поинаква слика за тоа какви се тие херои и една опачина на ликот и делото на јунаците. Кога ќе станeме и ќе направиме нешто со своите животи, наместо да правиме реминицсенции на минато?

Приказната за „летот” над „кандидатското гнездо” е приказна за луѓето што не признаваат дека се тоа што се. А кога не се признава очигледното, тогаш реалноста станува фикција, фикцијата реалност, животот комедија, комедијата фарса а фарсата историја, и обратно.

http://www.tera.mk/2013070867094/ritamotnagradot/poinakov-pogled-vrz-makedonskata-istorija-preku-let-nad-kandidatskoto-mesto

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-