недела, 20 август 2017 06:18:15
Бит Фест

ТВ ТЕРА: Перформанс со храна-Битола мост помеѓу Европа и ориентот

Admin Bitola август 20, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ТЕРА: Перформанс со храна-Битола мост помеѓу Европа и ориентот
ТВ ТЕРА: Перформанс со храна-Битола мост помеѓу Европа и ориентот

Битола е град – вечна инспирација на многу уметници и креативци, еден од најопејуваните градови во регионот, град со многу атрибути- град на клавири,град на Kонзули,на музиката, отворен град и т.н .
Исто така она што го прави овој град поинаков е „лезетот” да се испие кафе со „Мерак”, да се ужива во добрата храна со часови и часови,кои само го потврдуваат боемството и и широчината на битолчани да поминат едно попладне во добро друштво и добра храна.
Различностите на културите, извршиле влијание на локалната кујна.

Во ресторан Корзо се одржa перформанс со храна насловен како „Битола мост помеѓу Европа и Ориентот”.
hrana 2
Организаторот на овој настан, Здружението за туризам, екологија и претприемништво Битола бренд , главен акцент става на развој и поттик на туризмот во Битола и регионот.
Тие одлучија оваа година во состав на најдолгото културно лето Бит-фест , да го претстават стилот на живеење во Битола преку храната.
Целиот настан беше еден вид забавно натпреварувачко претставување на двете кујни Унгарска & Турска.

Вечерта присутните имаа можност да уживаат во вкусната храна, забавниот начин на подготвување, нешто повеќе и за историјата на тие кујни, зачини, сосови и т.н.

Целта на вечерта е да се потврди дека Битола го негува боемството и „меракот” за добра дружба со добра храна и влијанијата од различните култури ја прават поубава, потопла – колевка на космополитизмот.

http://www.tera.mk/2013081968987/ritamotnagradot/performans-so-hrana-bitola-most-pomegju-evropa-i-orientot

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-