среда, 20 септември 2017 11:23:18
Бит Фест

Тв Тера: Ни ваму , ни таму-гостување на Бит Фест

Admin Bitola јули 11, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Ни ваму , ни таму-гостување на Бит Фест
Тв Тера: Ни ваму , ни таму-гостување на Бит Фест

Во Народниот театар – Битола беше изведена актуелната пародија „Ни ваму, ни таму” со актерите Љупчо Тодоровски – Упа и Симеон Дамевски – Мони – самостоен проект изведен во МНТ во режија на Бојан Трифуновски.

Со едноставна и скромна сценографија и костимографија, впрочем како што се речиси сите самостојни и камерни претстави, но со силен емотивен набој, ангажирани пораки и привлечна игра, изведбата на дуодрамата “Ни таму, ни ваму” со актерите Љупчо Тодоровски – Упа и Симеон Дамевски – Мони, никого не остави рамнодушен.

Напротив, двајцата актери имаат создадено актерски ликови, кои се надополнуваат и надградуваат.

Основната тема на претставата “Ни таму, ни ваму”, како што сугерира и самиот наслов е дијаспората и гастарбајтерството, односно соочувањето на двајца релативно млади луѓе од Македонија кои се среќаваат на аеродромот (без и веднаш да се препознаат дека се школски другари), при што едниот разочаран се враќа во татковината по претрпениот брачен бродолом, а другиот исто така со речиси идентична животна судбина штотуку тргнува на далечниот печалбарски пат.

Убава, реална, успешна дијалошка претстава – вистинска современа и провокативна дуодрама.

http://www.tera.mk/2013071067176/ritamotnagradot/ni-vamu-ni-tamu-gostuvanje-na-bit-fest

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-