петок, 22 септември 2017 04:51:41
Бит Фест

ТВ ТЕРА: Награди за сите учесници на АКТО 8

Admin Bitola август 15, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ТЕРА: Награди за сите учесници на АКТО 8
ТВ ТЕРА: Награди за сите учесници на АКТО 8
Понеделник, 12 Август 2013 17:38

akto 1

8-то издание на АКТО фестивалот се отвори A DAY AFTER,- кореографско деби на Вероника Валдес, во продукција на танцувачки театар -Љубљана.

Првата вечер продолжи со ОFF програмата во AKTOкафе Јагода, и DJ сет со Соња Исмаил.

Темата на овогодинешното издание на АКТО 8 беше- Час по природа и општество во чии рамки се проследи кураторскиот проект насловен Живи библиотеки, архиви на граѓанската непослушност на Ивана Васева, Филип Јовановски, Јованка Попова,подолгорочен проект кој подразбира процес на собирање и дистрибуирање на литература која се однесува на граѓанска партиципативност.

Вториот ден беше во знакот и на двете читачки групи со гости од земјава и регионот како и повеќе уметнички проекти кои се од перформативен но и едукативен карактер, во рамки на кураторскиот проект.Првата-критика на политиката на сопственоста и граѓанството која ја водеше Бранимир Стојановиќ од Учител незнајко и неговите комитети од Белград и читачката група-пост-автономен интелект и линии на одлетување од депресија која ја водеше Артан Чадику.

akto 2

OFF програмата оваа година ја сочинуваа македонски бендови кои се сметаат за заслужни за обновување и одржувањето на македонската независна инди и електронска сцена и кои, не само што ги следат светските трендови, туку и храбро се споредуваат со светските имиња кои доаѓаат од локалните сцени на големите градови како Берлин, Лондон, Њујорк.

Концерт одржаа THE JOHN И ХАХАХА, а дј-ски сет имаа: CHVARE, MACHKI, TOMI BOJADJI И K. PETROVSKY.

И покрај дождливото време битолчани одлично се забавуваа во филмскиот град.

Третиот ден продолжи со

Лекција бр. 5 „Исцртување поезија”koja ja vodea Христина Иваноска и Јане Чалоски.

Акто наградата оваа година беше изработена од авторите Вук Митевски и Владимир Лукаш.

Организаторите одлучија да има награда за сите учесници кои во изминатите денови ја градеа живата библиотека.

akto 3

АКТО фестивалот е регионален фестивал за современи уметности во Битола којшто вклучува визуелни уметности, изведувачки уметности, музика и теорија на култура. фестивалот се организира од 2006 год. Главната цел на АКТО фестивалот е да ги отвори културните рамки на современото општество преку нивно повторно компонирање и дефинирање во нов контекст .

И оваа година акто беше дел од Бит Фест под покровителство на градоначалникот м-р Владимир Талески.

http://www.tera.mk/2013081268671/ritamotnagradot/nagradi-za-site-uchesnici-na-akto-8

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-