недела, 22 октомври 2017 20:53:18
Бит Фест

Тв Тера: Музичко поетски перформанс за Ајри Демировски

Admin Bitola јули 13, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Музичко поетски перформанс за Ајри Демировски
Тв Тера: Музичко поетски перформанс за Ајри Демировски

Во културниот центар Магаза се одржа поетско музички рецитал и форум „Ајри Демировски – човекот кој ја воспеа Битола”.Автор на проектот е Менде Младеновски, директор, главен и одговорен уредник на „Битолски весник”.

Во перформансот преку видео записи, искажувања на пеачи, композитори, новинари, публицисти и ххроничари, беше презентирано големото творештво на Ајри Демировски, првиот почесен граѓанин на Битола, човекот кој со антологиската песна „Битола мој роден крај” ја воспеа Битола.

На манифестацијата настапи женскиот хор при КУД Стив Наумов под диригентска палка на маестро Љубомир Трифновски, како и повеќе познати имиња од битолската и македонската естрада.Меѓу нив и Сефедин Бајрамов кој ја испеа -Душата ми е во Битола снагата ми е во Стамбола.

Во овој поетско музички перформанс Ајри Демировски беше претставен онаков како што битолчани го знаат, но беа обелоденети и нови моменти од животот и делото на Ајри, кој за време на својот живот покрај „Битола мој роден крај” напишал уште осумдесетина прекрасни песни, од кои голем број биле познати како народни.

http://www.tera.mk/2013071267339/ritamotnagradot/muzichko-poetski-performans-za-ajri-demirovski

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-