недела, 22 октомври 2017 21:03:53
Бит Фест

Тв Тера: Море од културни настани во Битола-започнува Шекспир фестивалот

Admin Bitola јули 18, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Море од културни настани во Битола-започнува Шекспир фестивалот
Тв Тера: Море од културни настани во Битола-започнува Шекспир фестивалот

Уште еден фестивал во морето на културни настани во нашиот град е театарскиот Шекспир Фестивал кој ќе се одржува од 19 ти до 25 ти овој месец.
Фестивалот е под покровителство на Министерството за култура и Општина Битола и е во рамките на Бит Фест.

Логото на фестивалот е ликот на Шекспир поставен помеѓу две трагични маски.

Свеченото отварање е со претставата Ромео и Јулија во режија на Пројковски со која минатата година беше свечено отворено Охридско Лето.

После минатогодишното претставување на битолскиот театар со претствата Хенри 6- ти во Лондон, битолскиот актер Огнен Дранговски е избран во екипата од 20 актери ширум светот еден месец да престојуваат во тој град и на 8 ми октомври да ја изведат заедничката претстава.

Освен гостувањата на театрите ширум светот на овој фестивал програмата е збогатена со театарска работилница на Џиа Фаракис од Њујорк и студенти на универзиеттот за аудиовизуелни уметности ЕСРА, панел дискусија со реномирани продуценти и професори. директори од од повеќе светски театри, како и изложба на плакати од претстави од Шекспир.

Ричард трети од театарот во Пекинг, Кина е претставата со која фестивалот ќе биде затворен.

http://www.tera.mk/2013071767534/ritamotnagradot/more-od-kulturni-nastani-vo-bitola-zapochnuva-shekspir-festivalot

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-