сабота, 19 август 2017 07:17:22
Бит Фест

Тв Тера: Македонско- руската -Ромео и Јулија го отвори Шекспир фестивалот во Битола

Admin Bitola јули 24, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Македонско- руската -Ромео и Јулија го отвори Шекспир фестивалот во Битола
Тв Тера: Македонско- руската -Ромео и Јулија го отвори Шекспир фестивалот во Битола

Првото издание на новиот интернационален „Битола Шекспир Фестивал” свечено беше отворено во Центарот за култура во Битола. На овој начин, Битола станува голема театарска сцена за најдобрите национални ансамбли во светот.

Tеатарската претстава „Ромео и Јулија” во која блеснаа Евгенија Игумнова во улога на Јулија, актерка од Ст.Петерсбург и македонскиот актер Дејан Лилиќ во улога на Ромео,ја имаше честа да го отвори фестивалот.

За режисерот Пројковски ова е од посебно значење што претставата се прикажа во неговиот град.Истата се игра на македонски и руски и ја истакнува својата универзалност преку театарската уметност.

Ромео и Јулија е во соработка на битолски театар со театарот „Вера Комисаржевскаја” од Санкт Петербург, Русија.Особено значење имаат и битолксите актери-Соња Михајлова, Борис Чоревски, Петар Мирчевски, Филип Мирчевски, Борче Ѓаковски,Петар Горко,
Никола Пројчевски.

Со отварањето на Шекспир фестивалот , Битола е на мапата помеѓу светските фестивали посветени токму на делото на големиот Шекспир.

Музиката во претставата е од Сергеј Прокофјев и Шарл Гуно, сценограф е Валентин Светозарев, костимограф Благој Мицевски.

Битола овие денови претставува една голема театарска сцена каде палета на различни човечки емоции, доживувања, ни ги пренесуваат актерите од светските театри, гости на фестивалот.Со овој фестивал се роди една нова традиција низ која се разбираме на еден универзален јазик-јазикот на уметноста.

http://www.tera.mk/2013072267730/ritamotnagradot/makedonsko-ruskata-romeo-i-julija-go-otvori-shekspir-festivalot-vo-bitola

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-