сабота, 19 август 2017 07:21:32
Бит Фест

Тв Тера: Концерт на хорот при ЕЗРМ- Моис Хасон

Admin Bitola јули 11, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Концерт на хорот при ЕЗРМ- Моис Хасон
Тв Тера: Концерт на хорот при ЕЗРМ- Моис Хасон

Во рамките на најдолгото културно лето Бит Фест настапи камерниот хор на Еврејската заедница- Моис Хасон.
Овој хор го носи името на талентираниот еврејски диригент и композитор кој бил особено активен во зачувувањето и негувањето на сефардската музика и водел неколку хорови во Скопје. Ја доживеал истата судбина како и најголемиот дел од Евреите во Македонија . Хорот Моис Хасон ја почнува својата активност во февруари 2004 година. Составен е од аматерски и професионални пејачи и од членови на заедницата а е под диригентска палка на Томислав Шопов.

Хорот е високоетаблиран на различни гостувања и хорски натпревари .
Како претставник на Еврејската заедница во Република Македонија, хорот првенствено негува изворни сефардски романси на архаичниот јудео-шпански (ладино) јазик. Со тоа се остварува долгогодишната желба за продолжување на старата хорска и музичка традиција на Евреите од овие простори.Покрај нив, хорот во својот репертоар негува клезмер нумери, музика од македонски и странски автори, џез, поп,како и оперски композиции.

http://www.tera.mk/2013071067135/ritamotnagradot/koncert-na-horot-pri-ezrm-mois-hason

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-