петок, 22 септември 2017 04:51:06
Бит Фест

Тв Тера: Концерт на Гоце Талевски и Елена Христовска

Admin Bitola јули 18, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Концерт на Гоце Талевски и Елена Христовска
Тв Тера: Концерт на Гоце Талевски и Елена Христовска

За љубителите на калсичната музика во рамките на Бит фест се одржа концертот на битолчаните Гоце Талевски и Елена Христовска.

Талевски во досегашната кариера освојува високи награди .
Активно учествува на рециталниот подиум и како солист со оркестри во нашата земја и во странство. Во 2008 г. учествува на најпрестижниот натпревар за флејта Ж.П.Рампал-Париз во официјална конкуренција. Од тогаш секоја година ги посетува мастер класовите и школите на професорите од жири комисиите на тој натпревар: Филип Бернолд,Софи Шере, Марио Кароли,Филип Перлу,Мишел Дебост ,Андраш Адорјан и Питер Лукаш Граф. Во моментот работи во Македонската Филхармонија.

Пијанистката Елена Христовска е исто така добитник на повеќе државни награди меѓу кои: две први, две втори и една трета. Се натпреварувала и во камерни состави.Настапувала на бројни културни манифестации: ИНТЕР ФЕСТ-Битола; ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА, ПРОЛЕТНИ МУЗИЧКИ ВЕЧЕРИ, ХЕРАКЛЕЈСКИ ВЕЧЕРИ и др. Учествувала на мајсторски школи кај врвните пијанисти: Арбо Валдма; Акилес Дел Вињ; Нелсон Дел Вињ Фабри; Чаи Чоу;Павел Егоров;Данг Таи Шон и Борис Романов. Активно работи со нашата позната пијанистка Мери Кавкалеска Стоилкова. Елена во моментов работи како професор по пијано и уметнички соработник во Државното музичко училиште во Битола.

Битолската публика ја прошетаа низ повеќе музички периоди преку делата на Иберт, Шуберт, Доплер и други.

http://www.tera.mk/2013071767533/ritamotnagradot/koncert-na-goce-talevski-i-elena-hristovska

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-