среда, 23 август 2017 10:09:14
Бит Фест

Тв Тера: Кинеската театарска група пристигна во Битола

Admin Bitola јули 25, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Кинеската театарска група пристигна во Битола
Тв Тера: Кинеската театарска група пристигна во Битола

Театарската екипа од националниот театар од Пекинг , Кина пристигна во Битола.
Ова е за прв пат во историјата на македонската театарска сцена , да се воспостави соработка со кинески театар.
Во разговорот со истакнатиот кинески режисер Ванг Ксиаојинг, тој истакна дека оваа соработка е воспоставена благодарение на режисерот Џон Блондејл.

По самото пристигнување имаа можност да присуствуваат на отварањето на изложбата на плакати од претстави од Шекспир , поставени на сцената на народниот театар Битола но и да ја погледнат битолската претстава Хенри 6- ти.

Неколкуте саати откако пристигнаа во нашиот град ги искористија за фотографирање низ самиот центар на Битола , од чија архитектура режисерот рече дека е воодушевен но и да направат фотографии од битолскиот театар.

Со кинеската претстава Ричард трети, ќе се затвори Шекспир фестивалот на 25-ти јули во античкиот локалитет Хераклеја.

http://www.tera.mk/2013072467879/ritamotnagradot/kineskata-teatarska-grupa-pristigna-vo-bitola

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-