среда, 20 септември 2017 11:14:47
Бит Фест

Тв Тера: И покрај интернетот, книгата барана

Admin Bitola јули 11, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: И покрај интернетот, книгата барана
Тв Тера: И покрај интернетот, книгата барана

Денеска во библиотеката се одржа работилница за значењето на книгата. Проектот е одобрен од општина Битола, а е во рамки на Бит Фест. Учество зедоа девет излагачи, еминентни научници, од кои повеќето се професори по македонски јазик, и секој со свој труд на тема значењето на книгата, но со осврт на некој посебен аспект.

„Целата на овој проект, бидејќи ние сме библиотека, со долгогодишно искуство и книгата ни е основен сегмент во работењето и сакаме точно да ја потенцираме книгата и значењето на книгата. Има теми, од кои некои се првите печатени книги, има теми заштита на книгата, нови светови, има поразлично читателско искуство и сите теми се со различна проблематика, а во сите нив, преовладува значењето на книгата.” – Ленче Андоновска – виш библиотекар.

И покрај подемот на технологијата и развојот на интернетот, битолчани, повеќе преферираат да земат книга в рака и да ја прочитаат, отколку да го најдат електронското издание на нивната омилена книга на интернет .

„И покрај интернетот и сите современи трендови, книгата, е сеуште на прво место и е многу читана и барана од сите возрасти, почнувајќи од детска возраст, па до највозрасните”- истакна Андоновска

Овие текстови, кои денес беа презентирани во рамки на работилницата за значењето на книгата , во наредниот период, ќе бидат испечатени во зборник на научни излагања.

http://www.tera.mk/2013071067163/aktuel/i-pokraj-internetot-knigata-barana

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-