среда, 23 август 2017 04:13:33
Бит Фест

Тв Тера: Green и The man who planted trees на дебатното кино

Admin Bitola јули 11, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Green и The man who planted trees на дебатното кино
Тв Тера: Green и The man who planted trees на дебатното кино

Дебатното КИНО КОНТРА КАДАР се одлучија за два (релативно кратки) филма. Green -Филмот дава спектакуларнно визуелно патување во една мрачна вистина за уништувањето на природата и The man who planted trees е филм во кој овчар во Франција, сам пробува да го врати балансот во еко-системот. Тој упорно 30 години сади дрва, за потоа да добие резултат. Специјален гостин на проекцијата беше Игор Смилев, активист од еколошкото движење Green Power и ДСП Ленка.

Модератор на дебата беше водителката и новинар Ана Јовковска.

Вечер во 21:00 во Пацио на музејот ќе се прикаже филмот -The century of the self-hapinnes machines…Филмот преку врската на Зигмунд Фројд и неговиот внук Едвард Бернајс, го прикажува раѓањето на конзумеристичката пропаганда. За ова да е можно Бернајс ги (зло)употребил списите на Зигмунд и така почна се…контрола преку мас-медиумите, преодреденост на ставовите и вкусовите и мн др…

Специјален гостин на проекцијата: Јове Хаџиевски – Претседател на Интернационалниот Гешталт Институт во Македонија.

http://www.tera.mk/2013071067173/ritamotnagradot/green-i-the-man-who-planted-trees-na-debatnoto-kino

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-