недела, 20 август 2017 06:12:30
Бит Фест

Тв Тера: Бура,од Калифорнија на Шекспир фестивалот

Admin Bitola јули 27, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Тера: Бура,од Калифорнија на Шекспир фестивалот
Тв Тера: Бура,од Калифорнија на Шекспир фестивалот

Театарот Литл Мун од Калифорнија, САД, гостуваа на Шекспир фестивалот со претставата Бура во режија на Џон Блондејл .
Ова е претстава за емоционалните бури а режисерот ја истакна и комичната храброст на самата претстава создавајќи бескомпромисно интензивно театарско искуство.Самото дело досега претрпува три адаптации низ годините.
Актерите играат повеќе улоги, кои не делуваат одделно туку ги создаваат карактерите за да ги канализираат истите преку секој дел од нивното битие.Да се игра лик на Шекспир е вистински предизвик но и улога преку која актерот како таков созрева-ќе истакнат актерите.
Претставата изобилува со отпор, хумор, љубов, чие дејствие го прати музиката која се изведува на сцена.

http://www.tera.mk/2013072667935/ritamotnagradot/buraod-kalifornija-na-shekspir-festivalot

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-