четврток, 21 септември 2017 01:30:14
Бит Фест

ТВ ТЕРА: „Авторски низ појавното“ во рамките на Битфест

Admin Bitola август 15, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ТЕРА: „Авторски низ појавното“ во рамките на Битфест
ТВ ТЕРА: „Авторски низ појавното“ во рамките на Битфест

Во рамките на најдолгото и најсодржајно културно лето во Македонија-Битфест, во изложбениот салон на НУ Завод и музеј Битола, се одржа изложба на фотографии на повеќе автори насловена како „Вардарска долина”. Покрај изложбата која беше презентирана пред битолската публика, исто така беше промовирана и монографија насловена како „Авторски низ појавното”. Имено овој проект започна во 2004 година, а својата промоција ја дочека конечно во 2013.

avtorski niz 2

Обидот да се дефинира и да се именува десетдневно престојување на група уметници на планина, нужно не води кон искуствата на ликовните колонии, но суштините на Авторски низ појавното, така именувано и определено како Уметничко дејствување во природа, произлегуваат од специфичностана идејата да се конципира и концептуализира таквиот престој во природата.

Авторски низ појавното претставува слободен простор за авторската љубопитност, место на очекување и исчекување, простор на размена на творечки енергии .

http://www.tera.mk/2013081368706/ritamotnagradot/avtorski-niz-pojavnoto-vo-ramkite-na-bitfest

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-