сабота, 18 ноември 2017 22:30:15
Бит Фест

Тв сите: Концерт на бугарскиот камерен ансамбл „Арс Барока“ на „БитФест“

Admin Bitola јули 16, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв сите: Концерт на бугарскиот камерен ансамбл „Арс Барока“ на „БитФест“
Тв сите: Концерт на бугарскиот камерен ансамбл „Арс Барока“ на „БитФест“

Битолскиот летен фестивал „БитФест“ продолжува со гостување на камерниот ансамбл „Арс Барока“ од Бугарија чии членови вечер ќе одржат целовечерен концерт во културниот центар „Магаза“ во Битола.

Ансамблот „Арс Барока“ го негува доцниот барокен стил со сите негови специфики во однос на автентичниот звук и динамика. Формиран е во 2006 година и во него членуваат инструменталисти од најрепрезентативни оркестри во Бугарија. Пред битолската публика ансамблот ќе изведе дела од Верачини, Албинони, Бах и Салиери.

Во рамки на осмото издание на битолското културно лето, денеска ќе почне петдневен Креативен арт-фестивал „Биосфера“, на кој ќе бидат организирани креативна работилница за изработка на музички инструменти од природни материјали ,„Рециклирај – музицирај“, работилница за фотографирање пејзажи во природа и животни, арт-кино проекција на документарни филмови во Зоолошката градина и завршна манифестација со изложба на фотографии и видео арт.

Попладнево во Битола ќе се одржи и едукативен настан „Ризница на вегетаријанските вкусови“ организиран од Здружението на граѓани „Мали херои“ и поддржан од организаторот на битолскиот летен фестивал.

Целта на настанот е да ја зголеми информираноста на граѓаните за последиците од нездравата исхрана, да ја подигне свеста за условите во кои се одгледуваат животните и за начините за внесување позитивна промена преку исхраната, и тоа преку македонски специјалитети. 

http://sitel.com.mk/mk/koncert-na-bugarskiot-kameren-ansambl-ars-baroka-na-bitfest

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-