понеделник, 21 август 2017 17:39:41
Бит Фест

Тв Орбис: Театролозите дебатираа за значењето на Шекспир

Admin Bitola јули 24, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Орбис: Театролозите дебатираа за значењето на Шекспир
Тв Орбис: Театролозите дебатираа за значењето на Шекспир

Кое е значењето на Шекспир денес, на оваа тема дебатираа врвни светски театролози и познавачи на делото на овој драмски писател.

 

За шекспировото значење и неговите претстави кои и ден денес се најпоставувани на сцените на сите театри во светот, се дебатираше денеска со врвни театролози, кои со години работат на Шекспировите дела. Меѓу нив денеска прв се обрати Том Брд,  генерален директор на театарот „Глоуб“ од Лондон, каде минатата година битолскиот театар ја одригра претставата Хенри 6-ти.Свое видување на Шекспировото творештво даде и Рандал Мартин, професор на Универзитетот „Њу Брансвик“ од Канада.На панел дискусијата своите ставови ги споделија и Рената Сотириади и Вјасчеслав Тресченко од  театарот „Таганка“од Москва во Русија, Џон Блондел, професор и директор на театарот „Лит Мун“ во Санта Барбара , САД и Јордан Плевнеш, дсиректор на ЕСРА универзитетот. Претходно, на новата сцена се одржа ОТОА работилница на Џиа Фoракис, одЊујорк, САД, заедно со студентите од Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА – Париз, Скопје, Њујорк.

http://tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/2083-teatrolozite-debatiraa-za-znacenjeto

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-