петок, 22 септември 2017 04:50:59
Бит Фест

Тв Орбис: „Ризница на вегетаријанските вкусови“ на Битфест

Admin Bitola јули 19, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Орбис: „Ризница на вегетаријанските вкусови“ на Битфест
Тв Орбис: „Ризница на вегетаријанските вкусови“ на Битфест

Во рамките на Битфест синоќа во битолската Магаза во организација на Здружението на граѓани „Мали херои“, во соработка со блогот Се за храна, се одржа настанот „Ризница на вегетаријанските вкусови“.

 

Со цел граѓаните повеќе да се информираат за последиците од нездравата исхрана по нивното здравје, но исто така и да се подигне свеста за условите во кои се одгледуваат животните и начините на внесување на позитивна промена преку исхраната со употреба на македонските рецепти, синоќа се одржа манифестацијата „Ризница на вегетаријанските вкусови“, изјави Елена Младеновска од здружението „Мали херои“.

Иако двете здруженија се со различни концепти, сепак се најдоа со една иста, заедничка цел, да се презентира здравата исхрана пред нашите сограѓани. Членовите на Мали херои веќе подолго време работат на заштита на животните и правилниот начин на нивно одгледување, така што нивните залагања се да не се користи месото во исхраната. Од друга страна, сепак, за нутриционистите месото е потребно во секојдневието рече м-р. Катерина Шамбевска од блогот „Се за храна“.

Присутните во битолската Магаза имаа можност да вкусат голем број солени и благи специјалитети и разни видови салати приготвени од членовите на двете здруженија. До секое приготвено јадење имаше рецепти со начин на приготвување, што е за пофалба. Сепак, од присутните ретко кој се интересираше за здравата исхрана, освен за вкусот на храната.

http://www.tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/1945-riznica-na-vegetarijanskite-vkusovi

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-