среда, 23 август 2017 10:05:00
Бит Фест

Тв Орбис: Првиот дел на Хенри 6-ти на втората фестивалска вечер

Admin Bitola јули 21, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Орбис: Првиот дел на Хенри 6-ти на втората фестивалска вечер
Тв Орбис: Првиот дел на Хенри 6-ти на втората фестивалска вечер

Вториот ден од „Битола шекспир фестивал“ ја донесе прес конеференцијата посветена на вечерашните и утрешните изведби. Првиот дел од трилогијата Хенри 6-ти вечерва ќе биде одиграна на сцената на Народниот театар во 21.00, во изведба на Националниот театар до Белград.

На прес конференцијата се обрати директорот на овој театар, кој го изрази огромното задоволство од соработката со битолскиот Народен театар и присуството на овој фестивал.

Доајенот на српското актерство Предраг Ејдус посочи дека е многу тешко да се долови вистинскиот момент за правилна изведба на Хенри 6-ти.

Речениците кои ги пишувал Шекспир во 16 век, често пати ги сретнуваме и денес во говорот на политичарите кај нас, така што ниту временската, ниту просторната дистанца не ја менуваат суштината на она време и денешното, вели актерот Хаџи Ненад Маричиќ, кој го толкува ликот на Хенри 6-ти.

На денешната прес конеференција беше преставена и утрешната гостинка Нина Салинен од Финска, која ќе одигра своја адаптација под влијание на Кралот Лир од Шекспир на малата сцена во Народниот театар.

http://tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/2053-prviot-del-na-henri-6

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-