среда, 20 септември 2017 11:14:02
Бит Фест

ТВ Орбис: Почетна изложба на Битфест

Admin Bitola јуни 22, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ Орбис: Почетна изложба на Битфест
ТВ Орбис: Почетна изложба на Битфест

Лилјана Митевска, која е родена во Битола и која дел од детството поминала во овој град, за прв пат излага свои слики во родносно место. Иако по професија е правник, нејзината пасија е сликарството, така што двете работи ги води паралелно низ животот.

Калеидоскопски фрагменти е насловот на оваа изложба која е поставена во битолската Магаза, а со неа се отвора делот на изложби во рамките на овогодинешното издание на Битфест.

Ликовниот критичар Љубен Пауновски за авторката Митевска ќе рече:

-Ова е сликарство на шармот. Чисти и флуоресцентни бои, колористички површини кои ја задржуваат асоцијативноста. Линии кои благо и милозливо се извиваат, калеидоскопски прекршувања. Тоа е сјајот на дизајнерскиот перфекционизам од крајот на веков со бескрајна слобода.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-