недела, 22 октомври 2017 21:11:24
Бит Фест

Тв Орбис: „Парче душа“ поезија на Блаже Конески на Бит фест

Admin Bitola јули 19, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Орбис: „Парче душа“ поезија на Блаже Конески на Бит фест
Тв Орбис: „Парче душа“ поезија на Блаже Конески на Бит фест

По триесет настапи ширум земјава актерот Љупчо Тодоровски – Упа Со проектот „Парче душа“ – поезија на Блаже Конески се претстави пред битолската публика во рамките на Бит Фест. Целта на проектот е да се врати поезијата таму каде што и е местото.

После триесет настапи ширум земјата, добриот прием и подршката на публиката „Парче душа“ се најде за прва пат и на Бит фест, со цел и битолчани на еден поинаков начин да ја доловат поезијата на Конески. „Парче душа“ е проект кој започна во 2010 година и традиционално се одржува за време на Охридско лето, секој петок и сабота,пред црквата Св Јован Богослов на Канео. Станува збор за поезија на големиот Блаже Конески. Преку говорењето на поезијата на Блаже Конески , актерот Љупчо Тодоровски – Упа сака да го зголеми значењето на Блаже Конески и да придонеси поезијата да си го заземе местото што го заслужува. Преку Блаже Конески поезијата и македонскиот јазик дошпираат до сечија душа на многу едноставен начин – вели изведувачот Љупчо Тодоровски – Упа. Љупчо Тодоровски е дипломиран актер кој студирал југословенска книжевност со македонски јазик и оттаму произлегува неговата почит и страст кон нашиот јазик и поезијата што може најдобро да ја претстави пред другите токму преку поезијата на Блаже Конески.

http://www.tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/1978-parce-dusa-poezija-na-blaze-koneski

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-