сабота, 19 август 2017 07:33:39
Бит Фест

Тв Орбис: На „БитФест“ вечер на поезијата од Блаже Конески

Admin Bitola јули 19, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Орбис: На „БитФест“ вечер на поезијата од Блаже Конески
Тв Орбис: На „БитФест“ вечер на поезијата од Блаже Конески

Во рамки на битолскиот летен фестивал „БитФест“ вечерва во културниот центар „Магаза“ за љубителите на пишуваниот збор и поезијата на Блаже Конески ќе биде приреден музичко-сценски настап со наслов „Парче душа“ кој ќе го изведе актерот Љупчо Тодоровски-Упа.

 

Проектот на Тодоровски-Упа почнал во 2010 година на манифестацијата „Охридско лето“ и е одлично прифатен од публиката за што потврда се триесеттината настапи на актерот низ Македонија. Поезијата на Блаже Конески е значајна за сите генерации и посебно за средношколците кои со ова творештво се среќаваат во наставниот процес низ лектири и книги со песни од Конески основоположникот на современиот литературен македонски јазик, информираат од „БитФест“. Вечерната фестивалска програма ќе биде збогатена со концерт на флејта и пијано во изведба на уметниците Гоце Талевски и Елена Христовска кој ќе се одржи во националната установа Завод и Музеј. На програмата сс дела од Иберт, Генин, Шуберт, Доплер и други композитори.

http://www.tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/1931-na-bitfest-vecer-na-poezijata-od-blaze-koneski

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-