недела, 22 октомври 2017 21:07:30
Бит Фест

Тв Орбис: Македонска етно венчавка

Admin Bitola август 2, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Орбис: Македонска етно венчавка
Тв Орбис: Македонска етно венчавка

Четири двојки ќе имаат можност да се венчаат по старите македонски обичаи на Македонската Етно венчавка што по трет пат ја организира Центарот за едукација и негување на традицијата и фоклорот Етно – Илинден – Битола

Центарот за едукација и негување на традицијата и фолклорот „Етно – Илинден“ Битола годинава по трет ќе ја организира Македонската етно- венчавка . Годинава интерес покажале 4 двојки, две од Битола , една од Прилеп и една од Бистрица. Ќе се венчаат  одвоено во четири цркви – соопшти денеска Раководителот на центарот Александар Тодоровски . Целта на манифестацијата е да се задржат старите обичаи кои што некогаш се изведувале пред за време и по венчавката, но и да им се даде можност на оние кои што од различни причини до сега не се венчале. Манифестацијата како што беше речено ќе започен на втори август во 18 ч на плоштадот Магнолија со месење на погача, китење на карта и плетење венчиња. Чинот на венчавката на двојките ќе се изведи на 4 август во четири цркви . Целата церемонија секоја двојка ќе ја чини 50 евра .

http://www.tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/2404-makedonska-etno-vencavka

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-