сабота, 18 ноември 2017 22:30:06
Бит Фест

Тв Орбис: КУД „Илинден“ – најсупешна група на Илинденските денови

Admin Bitola август 3, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Орбис: КУД „Илинден“ – најсупешна група на Илинденските денови
Тв Орбис: КУД „Илинден“ – најсупешна група на Илинденските денови

Со голем свечен концерт кој се одржа во амфитеатарот на локалитетоѕ Хераклеа, како и со доделеувањето на наградите, пред околу 3000 гледачи, синоќа заврши 43-тото изданиер на републичкиот фестивал на народни песни и игри Илинденски денови.

 

Стручното жири во состав Блаже Палчевски – етнолог, Тофе Дракулевски- фолклорист и кореограф, д-р. Родна Величковска – етномузиколог и Кирил Стојчевски – етномузиколог, по трите одржани фестивалски денови, на последната вечер во античкиот локалитет Хераклеа, ги соопшти наградите за најуспешните во повеќе категории на овогодинешното 43-то по ред издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри Илинденски денови, на најуспешните фолклорни групи, културно-уметнички друштва, ансамбли и поединци.

Наградите ги додели градоначалникот на Општина Битола м-р. Владимир Талески, кој истакна дека овогодинешното издание на фестивалот претставува едно од најдобрите изданија на „Илинденски денови“, фестивал кој што е во организација на Центарот за култура во Битола. Талески нагласи дека општината и „Битфест“ ќе продолжат со поддршка на вистинските вредности и посебно изрази благодарност за присуството во публиката на Министерот за странски инвестиции, Џери Наумоф.

Во чест на наградените, на последната вечер од фестивалот настапија ансамблот „Слезание“ од Полска, фолклорната група „Туфем“ од Анкара-Турција, фолклорниот ансамбл „Ерусалим“ од Израел и ГЕМП танцивата школа „Крисиумал“ од Бразил. Целовечерен концерт пред бројната публика во Хераклеа одржа и македонскиот фолклорен бисер, националниот ансамбл „Танец“ од Скопје.

http://tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/2416-kud-ilinden-najuspesna

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-