недела, 22 октомври 2017 20:59:56
Бит Фест

ТВ Орбис: Битолско културно лето „Бит фест“ 2013

Admin Bitola јуни 20, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ Орбис: Битолско културно лето „Бит фест“ 2013
ТВ Орбис: Битолско културно лето „Бит фест“ 2013

Интернационалниот актер Раде Шербеџија на 25 јуни во аамфитеатарот на Хераклеа ќе го отвори осмото по ред Битолско културно лето Бит Фест 2013 година. Бит фест и годинава ќе понуди богата програма со многу културни содржини чија бројка е рекордна. Дури 242 настани ќе се организираат до 24 август за кога е закажано затворањето на ко ќе земе учество познатиот Дадо Топиќ.

И годинава Бит Фест за биточани и за сите добронамерници ќе понуди богата и широка програма со многу звучни домашни и странски имиња. Познатиот интернационалемн актер Раде Шербеџија ќе ја има честа да ја отвори оваа манифестација која се одржува по осми пат и официјално ќе започне на 25 јуни на Хераклеа. Ове денеска го соопшти градоначалникот Владимир Талески на прес конференцијата што се одржа по повод престојното културно лето „Бит Фест “ 2013. Битолското културно лето и годинава ќе руши рекорди . Од 25 јуни до 24 август ќе се организираат 242 настани. Во програмата на Бите Фест ќе бидат засатапени најразлични проекти: со класична музика ќе има 22 проекти, со етнолошка содржина 11 настани, роп и поп концерти 31 настан, со филмсак содржина 15 насатани, 17 театарски претсатви, 4 модни настани , 23 литературни оставрувања, 24 изложби, 15 фолклорни содржини, социокултурните содржини ќе бидат опфатени со 15 настани. И годинава ќе има детска програма со 9 настани, 13 фестивалски содржини и 9 продукциски проекти. Општина Битола го организира годинешното културно лето во соработка со националните установи од нашиот град, завод и музеј Бтиоал, Центарот за култура Битола Народниот театар и библиотеката. Освен овие установи со свои содржини се вклучени и невладини организации и здруженија на граѓани од нашиот град. Како што беше кажано сите содржини ќе се случуваат на различни локации во градот почнувајќи од Широк Сокак, Хераклеа, градскиот парк, татарот, центарот за култруа , старата чаршија , поранешната касарна и други локации.

http://tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/1225-bitolsko-kulturno-leto-bit-fest-2013

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-