среда, 23 август 2017 10:10:40
Бит Фест

Тв Орбис: „Битола Шекспир фестивал“ – почеток за трајни вредности

Admin Bitola јули 27, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тв Орбис: „Битола Шекспир фестивал“ – почеток за трајни вредности
Тв Орбис: „Битола Шекспир фестивал“ – почеток за трајни вредности

Со претставата Ричард Трети во изведба на националниот театар од Пекинг, Кина, во античкиот театар Хераклеја, синоќа заврши првото издание на „Битола Шекспир фестивал“. Впечатоците допрва ќе се средуваат, но генералниот заклучок е дека фестивалот создаде база за трајни вредности на мапата на светски познатите Шекспирови фестивали.

 

Иако на кинески јазик, што можеби беше и предизвик повеќе да се види и слушне како Шекспир ќе прозвучи токму на овој начин, битолчани во голем број го проследија затворањето на првиот „Битола Шекспир фестивал“. Значењето на фестивалот е многу големо за градот, изјави м-р. Владимир Талески, градоначалник на Битола.

Изведбата на „Ричард Трети“, на Националниот театар до Пекинг, Кина која минатата година учествуваше на фестивалот „Глоуб ту Глоуб“ во Лондон како и Битолскиот театар, е специфично читање на Шекспир „во кинески стил“. Воочи претставата, режисерот Џон Блондел истакна дека денес театрите имаат можност да создадат претстави на Шекспир на начин кој бил незамислив пред 25 години.

Покрај најавеното гостување на Битолскиот театар во Пекинг наредната година на тамошниот меѓународен фестивал посветен на одбележувањето на 450 години од раѓањето на Шекспир, кое беше конкретизирано деновиве за време на фестивалот, битолскиот театар го очекуваат нови предизвици.

Впечатоците за првиот „Битола Шекспир фестивал“ допрва ќе се средуваат, но општиот заклучок е дека ова прво успешно издание остава простор во наредните години фестивалот да се најде високо на мапата на шекспировите фестивали во светот.

http://tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/2225-bitola-sekspir-festival

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-