среда, 23 август 2017 04:15:03
Бит Фест

ТВ Орбис: Битфест годинaва – подобар од било кога

Admin Bitola август 24, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ Орбис: Битфест годинaва – подобар од било кога
ТВ Орбис: Битфест годинaва – подобар од било кога

Се бројат часовите до спуштањето на завесата на осмото издание на Битфест. Организаторите, публиката, културолозите, социолозите го делат мислењето – Битфест годинава потврди дека е синоним за исклучителна културна манифестација.

Брзото и силно темпо што Битола, битолчани и сите посетители на градот го следеа летово, а го диктираше Културното лето Битфест, полека преминува во адаџо. Иако кулминацијата на програмските содржини на фестивалот се очекува в сабота, на два дена до крајот на осмиот Битфест, веќе се сумираат впечатоците за виденото, чуеното, доживеаното. Граѓаните и дел од учесниците задоволни од понудата и побарувачката на културни содржини летово во Битола. Творецот и покровител на Битфест, градоначалникот на Општина Битола, Владимир Талески смета дека овогодинешното издание на фестивалот е најдоброто досега. Битола го задржа приматот во културните збиднувања во Македонија, настаните го потврдија квалитетот на домашната и уметноста од странство, но сепак според бројот на публика се мери успешноста на еден така грандиозен проект како што е Битфест. А, битолчани и годинава покажаа дека немаат ситка од култура. Битфест е манифестација од исклучителна важност за нашиот град, неговите жители, но и посетителите од странство, смета социологот Кети Арсовска Несторовска. Според неа, фестивалот, со колоритот што го нуди, го богати духот, ја олеменува средината и на тој начин не одвојува од другите видови на планетата. Концептот, содржините и придобивките од Битфест ги анализираат и членови на Македонското научно друштво. Според Добри Тодоровски, по одум години од првото негово издание, веќе се надминати сите сомнежи и дилеми за исправноста на инклузивниот концепт кој го преферира Битфест. Денес фестивалот премина во синоним за множество културни настани во кое има се и за секого има по нешто, вели Тодоровски. Раде Шербеџија и Западни колодвор бенд, Ѕвездена орбита на популарноста, Отвореното летно кино, Битола Шекспир фестивал, Незаборав, Локум фест, Балканска колонија на ракотворци, Илинденски денови, Битолино, Акто се само дел од насловите кои го привлекоа вниманието на Битфест 2013 – фестивалот кој за два месеци понуди 242 настани, но уште поважно кој е причина за нови пријателства, соработки, спомени.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-