сабота, 18 ноември 2017 22:28:55
Бит Фест

ТВ ОРБИС: Античката медицина во Хераклеа

Admin Bitola август 20, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ОРБИС: Античката медицина во Хераклеа
ТВ ОРБИС: Античката медицина во Хераклеа

Битфест продолжува со несмален интензитет. Викендов публиката проследи неколку филмски остварувања од европската кинематографија, изложаба на фотографии од француски сликари , документарни остварувања, се расположи или соочи со вистината изкажана низ шегите на Марјан Горгиевски. Ние пак, за овој прилог издвојуваме еден од настаните. Синоќешнот одек на античката медицина во Хераклеа.

Класични филолози од Битола, две години со ред во рамки на Битфест го реализираат финалниот дел од проектот за оживување на античкиот начин на живот. Годинава беше посветен на медицината. Драматизацијата годинава ја помогна и музиката на реномираниот Миодраг Нечак, стручната режисерска палка на Благојче Божиновски, телевизиска и театарска екипа. „Во текстовите умерено се вткаени и интерпретирани философски мисли и ставови на античкит философи“ – вели информацијата од организаторот на БитФест. Општината и минатата година застана зад идејата во која умешно, естетски поставените визуелни пораки имаат функција на едукација. Изворот на информациите секако се латинските и старофрчките текстови, кои авторите многу добро ги разбираат . Минатата година се понуди готвење на антички јадења. Од проектот произлегува и брошурка со „лекови“ од древните мудреци, хипократовата заклетва и философски размисли, како почеток за натамошно истражување односно спознавање. Античкиот период од историјата на оваа територија е податлива тема за истражување, за која последниве години во Македонија се бележи се поголем интерес.

http://www.tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/2875-antickata-medicina-vo-heraklea

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-