четврток, 21 септември 2017 01:29:31
Бит Фест

ТВ ОРБИС: 8-мо издание на фестивалот АКТО

Admin Bitola август 7, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ОРБИС: 8-мо издание на фестивалот АКТО
ТВ ОРБИС: 8-мо издание на фестивалот АКТО

Од 9-ти до 11-ти август ќе се одржи 8-мото по ред издание на АКТО фестивалот за современи уметности, кое и годинава е во рамките на Битфест, под покровителство на градоначалникот Владимир Талески.

Темата на овогодинешното издание на АКТО фестивалот е „Час по природа и општество“, во чии рамки ќе биде прикажан кураторскиот проект „Живи библиотеки, архиви на граѓанската непослушност “ на Ивана Васева, Филип Јовановски и Јованка Попова. Проектот е составен од две тематски целини-„Вагнер и Лист-конструкции на современи митови“ и „Захарија Шумљанска-симбол на пожртвуваност и активизам“, изјави Филип Јовановски – уметнички директор на АКТО фестивалот.

Во рамките на проектот „Живи библиотеки, архиви на граѓанската непослушност “ отворен е повикот до сите граѓани да подарат и споделат книга за која сметаат дека е важна за дискутирање. Оф програмата и годинава ќе трае за време на трите фестивалски денови. Карактеристично за музичкиот дел е изведбата на алтернативни локации низ градот, рече Никола Димитровски – АКТО фестивал.

АКТО фестивалот е регионален фестивал кој во своите рамки вклучува визуелни и изведувачлки уметности, музика и теорија на култура. Преку овој фестивал се промовираат и продуцираат нови форми на влијание на граѓанската свест. Во досегашните 7 изданија, настапиле над 200 уметници со голем број на изложби, настани и конференции, како и бројни музички настани.

http://tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/2562-8-mo-izdanie-na-akto

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-