среда, 23 август 2017 04:27:55
Бит Фест

ТВ ОРБИС: 20 години копаничарксо атеље „Пердика

Admin Bitola август 17, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ТВ ОРБИС: 20 години копаничарксо атеље „Пердика
ТВ ОРБИС: 20 години копаничарксо атеље „Пердика

Освен што нуди шанса на младите уметници за сопствено претставување, концептот на БитФест подразбира и повторување и утврдување на статусот или местото на веќе искусните, реномираните уметници. Така од настаните кои вчера беа дел од најголемиот летен фестивал во Македонија ја издвојуваме изложбата со која се одбележа 20 годишнината од постоењето на копаничарското атеље „Пердика“.

 

Единственото професионално уметничко атеље во Македонија и академија регистрирано за изработка на црковен и секаков друг ентериер и екстериер во дрво „Пердика“ годинава одбележува 20 годишнина од постоењето. Изложбеното претставување на делата изработени со резба во дрво се случува по тригодишна пауза заради создавање на иконостас во црква во Австралија, вели Хоце Крстевски, сопственик на Атељето. А изработката на иконостаси во црквите во Македонија е тоа што на ова атеље му го наметна развојот. Изработени дела од „Пердика“ има на сите континенти и институции : во НАТО во Брисел, кај кралот на Малезија, кај поранешниот претседател на Германија Роман Херцог , кај сите колекционери и политичари. Иконостаси пак има во св. Јован во Слепче, св. Петар во Црнеец, во кнежинскиот манастр, а посебно се издвојува иконостасот во св. Никола во Крушево, заради своите димензии – 16 должина и 6,8 метри ширина на иконостасот. На листата се и изработени владички тронови, целивални, певници. Се на се, Гоце Крстевски вели бил задоволен. Изложбата на дел од творештвото на дел од семејството Крстевски кое се занимава со резба во дрво е поставена во малата сала на Националната установа „Завод и Музеј“ во Битола.

http://www.tvorbis.com.mk/index.php/vesti/lokalni/item/2818-20-godini-kopanicarsko-atelje-perdika

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-