понеделник, 20 ноември 2017 10:35:05
Бит Фест

Традиционална трка на штикли на Широк Сокак

Admin Bitola август 26, 2015 Претходни настани Коментарите се исклучени на Традиционална трка на штикли на Широк Сокак
Традиционална трка на штикли на Широк Сокак

Во Битола по четврти пат во организација на Младински културен центар, се одржа познатата „Трка на штикли“.

Трката на штикли ја симболизира силата на современата девојка и жена во цивилизираното општество освојувајќи го светот на високи потпетици. Манифестацијата покрај тоа што има забавен карактер, дополнително ја потенцира и посебноста на една од најамбиенталните улици на Блаканот „Широк Сокак“, каде високите потпетици се одраз на истенченото чуство за мода издигнато до ниво на уметност.

Манифестацијата, која се организира во рамките на битолско културно лето БИТ ФЕСТ, го следи трендот на најпознатите светски трки по меѓународни стандарди, како што се трките на штикли на улиците Кнез Михајлова во Белград и Страдун во Дубровник.

Дваесетгодишната битолчанка Анета Јанкуловска е победник на годинешната „Трка на штикли“ на Широк Сокак во Битола.

Годинава манифестацијата имаше интернационален карактер каде учество зедоа 14 девојки, 11 од Македонија и 3 од Турција.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-