сабота, 18 ноември 2017 22:29:03
Бит Фест

Тера ТВ: Театарски перформанс Лавиринт К-Кафка

Admin Bitola август 24, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тера ТВ: Театарски перформанс Лавиринт К-Кафка
Тера ТВ: Театарски перформанс Лавиринт К-Кафка

Непорекливата универзалност која остава простор за актуелизација на контекстуално ниво е мотивот на визуелно сценскиот перформанс„Лавиринт К- Кафка”, кој присутните имаа можност да го погледнат на новата сцена во Центарот за култура.
Во потрага по нови медиуми за реализација на овој проект, се појави Лавиринт театарот како совршена платформа за соединување на сценска и визуелна уметност, според неговата структура и метод.
Процес е дело кое ќе изгуби на современост во моментот кога се она што го сочинува јадрото на нашето општество, ќе исчезне. Кога ќе го нема законот и правниот систем.
Самиот процес на работа е едно патување за тројца визуелни и петорица сценски уметници вклучени во проектот, каде секој со сопствен израз создава еден микрокосмос за на крај сите тие светови што паралелно егзистираат да се соединат во еден финален продукт.
Визуелните уметници го одредуваат просторот во кој ќе се случува сценската игра со променливи инсталации кои градираат заедно со перформансот…К.е мембрана или ја има улогата на двигател на дејствието и четврт ѕид истовремено бидејќи лавиринт театарот во својата форма не содржи четврт ѕид.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-