понеделник, 21 август 2017 17:55:31
Бит Фест

Тера ТВ: Промоција на документарен филм-Битола во Европа

Admin Bitola август 24, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Тера ТВ: Промоција на документарен филм-Битола во Европа
Тера ТВ: Промоција на документарен филм-Битола во Европа

Во рамките на Бит- фест се одржа промоција на филмот „Битола во Европа”посветен на нашиот град – градот жив музеј под отворено небо како вистински предизвик за посетителите од цел свет, зашто тука можат да се слушнат приказни стари со векови. Почнувајќи од оние за неолитскиот човек, за периодот на доаѓањето на словените, богатата античка историја, турското владеење, времето на конзулите, илинденскиот период… низ кои тој прерасна во она што е денес – модерен административен, културен, економски, индустриски, образовен и научен центар во регионот.
Филмот ги претставува најважните туристички атракции во градот и околината, најзначајните културно историски споменици, но и богатата културна сцена која стана магнет за посетителите и знак за препознавање на градот на културата во светски рамки.
Документарниот филм ,,Битола во Европа,, е во режија и по сценарио на Анета Шијакова, во продукција на невладината организација ,,Граѓански Патеки,,. Продукцијата на филмот е поддржана од страна на градоначалникот на општина Битола м-р Владимир Талески во рамките на Битфест.
Особено се истакнуваат и космополитиските карактеристики на Битола кои се присутни како низ историјата, така и денес. Тоа е она што Битола ја прави град со силна традиција и култура, со значаен бекграунд, но и со огромни потенцијали кои во вистинска смисла на зборот ја означуваат како Европски град и неминовно го наметнуваат заклучокот дека Битола уште од многу одамна е во Европа.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-