сабота, 19 август 2017 07:27:21
Бит Фест

Телеграф: ФЕСТИВАЛ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“: Најдобри КУД „Илиден“-Битола

Admin Bitola август 3, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Телеграф: ФЕСТИВАЛ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“: Најдобри КУД „Илиден“-Битола
Телеграф: ФЕСТИВАЛ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“: Најдобри КУД „Илиден“-Битола

Штипскиот “Градски хор“ е најуспешна група што презентира староградски фолклор

Културно уметничкото друштво „Илинден“ од Битола е најуспешна фолклорна група која презентираше изворен фолклор на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“.

Ансамблот „Иљо Антески – Смок“ од Тетово е награден за најкомплетна изворна носија, како и за најуспешна вокална изведба.

Стручното жири во состав Блаже Палчевски-етнолог, Тофе Дракулевски-фолклорист и кореограф, Родна Величковска-етномузиколог, Александар Димитријевски-етномузиколог и Кирил Стојчевски-етномузиколог, за најуспешна група што презентира староградски фолклор го прогласија „Градски хор“ од Штип, додека за најуспешна група што презентира детски фолклор го прогласија КУД „Велигденски цветови“ од радовишкото село Јаргулица.

Награди добија и КУД „Дримкол“ од Вевчани за презентација на новопоставен обработен фолклор, фолклорниот ансамбл „Китка“ од Истибања за успешниот настап на изворниот оркестар. За најуспешен автор што подготвил сценска презентација на изворна фолклорна содржина беше награден Драго Лазаревски од КУД „Вера Јоциќ“ од Македонска Каменица.

http://www.telegraf.mk/kultura/21108-festival-ilindenski-denovi-najdobri-kud-iliden-bitola

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-