среда, 20 септември 2017 11:27:23
Бит Фест

Телеграф: ДНЕВНИК: Шекспир бил преведуван пред сто години во битолскиот затвор

Admin Bitola јули 27, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Телеграф: ДНЕВНИК: Шекспир бил преведуван пред сто години во битолскиот затвор
Телеграф: ДНЕВНИК: Шекспир бил преведуван пред сто години во битолскиот затвор

Шекспировата приказна за Македонија е врзана уште пред сто години, тврди македонскиот драмски писател и дипломат Јордан Плевнеш, ректор на Универзитетот ЕСРА, пишува „Дневник“.

Тој, деновиве, како гостин на „Шекспир фестивалот“, што се одржува во Битола, изнесе историски податоци дека во битолскиот затвор пред еден век се направиле првите обиди за превод на Шекспир на македонски јазик. Тоа го направил македонскиот идеолог и револуционер Тодор Лазаров (1869-1912) од Штип, кој во 1905 година додека лежел во затворот, се обидел да ја преведе драмата „Ричард Трети“.

http://www.telegraf.mk/aktuelno/makedonija/18285-dnevnik-sekspir-preveduvan-pred-sto-godini-vo-bitolskiot-zatvor

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-