//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | „Театар љубов моја“ – Театарска претстава
вторник, 23 јануари 2018 16:33:38
Бит Фест

„Театар љубов моја“ – Театарска претстава

Bitfest 2017 Admin јули 5, 2017 Претходни настани Коментарите се исклучени на „Театар љубов моја“ – Театарска претстава

На нова сцена во НУ Народен театар Битола, актерите од Народен театар Јордан Хаџиконстантинов Џинот ја одиграа театарската претстава „Театар љубов моја“ во режија на Деан Дамјановски, работена според текст на Валери Петров.

Се работи за македонска праизведба на истоимениот драмски текст од бугарскиот автор Валери Петров, напишан во 1981 година за бугарските актерки Тања Масалитинова и Славка Славова. Во оваа постановка играат четири актерки од четири различни генерации – Зорица Панчиќ, Кица Ивковска, Кети Борисовска и Талија Настова.

Многубројната публика со громогласен аплауз ја поздрави изведбата на претставата, која на еден професионален, енергичен и комичен начин ја отсликува реалноста, мигот – сега, времето – живот и залезот наречен сеќавање.

Во квартетен формат, оваа комедија го отсликува животот на актерите зад кулисите, приватниот живот, нивните меѓусебни ривалства, нивните партнерства и сето она што се случува зад сцената, далеку од љубопитното око на гледачот во театарскиот салон.
Иако концентрирана на театарскиот живот и животот на актерите, театарската претстава „Театар љубов моја“ е многу блиски до нашето секојдневие, до животот на секој човек, до човечката младешка амбициозност, посветеност и ангажираност, но и до очајот кој се наметнува од сопствената недоволна реализираност или возрасна ограниченост.

Исклучителната актерска игра, значително ја раздвижи публиката, предизвикувајќи многу смеа и позитивни критики.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-