среда, 23 август 2017 10:00:25
Бит Фест

Сител: Прва балканска колонија на ракотворци во Битола

Admin Bitola август 5, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Сител: Прва балканска колонија на ракотворци во Битола
Сител: Прва балканска колонија на ракотворци во Битола

Ракотворци од Македонија, Албанија и Србија во амбиенталната атмосфера на Офицерскиот дом во Битола, од синоќа започнаа со рачно изработување на кошнички од рециклирана хартија, витражи, кукли, глинени и предмети од кожа, школки, детелини. Невообичаените способности на ракотворците ќе бидат претставени на првата балканска колонија, единствена од ваков вид во Македонија и регионот, во организација на Здружението Астерион галери.

На првиот ден од колонијата, особено внимание предизвикаа Мирјанка Илиевска која се претстави со своето дело изработено од целофан и торбешкиот центар Румелија од Струга кој ги претстави народните носии од тој дел на Македонија.

Од Здружението “Астерион Галери” од Битола велат целта на колонијата е стимулација, заштита и обединување на ракотворците, но и социјално вклучување на лицата со различен вид на хендикеп и социјално загрозените лица.

http://www.sitel.com.mk/mk/prva-balkanska-kolonija-na-rakotvorci-vo-bitola

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-