недела, 20 август 2017 06:07:16
Бит Фест

Сител: Битола домаќин на првиот Шекспир фестивал во регионот

Admin Bitola јули 18, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Сител: Битола домаќин на првиот Шекспир фестивал во регионот
Сител: Битола домаќин на првиот Шекспир фестивал во регионот

Се е подготвено во градот под Пелистер за првото издание на Шекспир фестивалот. Домаќинот – Битолскиот народен театар, со поддршка на Министерството за култура и Општина Битола, најавува седумдневно, несекојдневно уживање во изведбите на Ромео и Јулија, Хенри Шести, Бура, Ричард Трети од страна на еминентни театри од Србија, Русија, Финска, Америка и Кина.

Првиот Шекспир фестивал во Македонија и регионот ќе се одржи во рамките на Битолското културно лето Битфест. Освен финансиска, градоначалникот Владимир Талески ветува и логистичка поддршка на фестивалот кој е уште една потврда за големите успеси на Битола во областа на културата, фестивалските програми и културното наследство.

Организаторите порачуваат дека Битола го заслужува Шекспир феситвалот бидејќи во историјата на Битолскиот народен театар, на неговата сцена 21 пат биле поставени претстави од најпознатиот светски драматург, од петмина македонски актери кои досега го играле Хамлет, тројца се од Битола, а самата претстава Хамлет, пак, за првпат во Македонија била поставен токму во БНТ. Влезот за сите претстави кои ќе се одиграат на Шекспир фестивалот во Битола е бесплатен.

http://www.sitel.com.mk/mk/bitola-domakjin-na-prviot-shekspir-festival-vo-regionot

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-