//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | Се одржа манифестацијата „Музички времеплов“
вторник, 23 јануари 2018 16:27:56
Бит Фест

Се одржа манифестацијата „Музички времеплов“

Admin Bitola август 17, 2015 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Се одржа манифестацијата „Музички времеплов“
Се одржа манифестацијата „Музички времеплов“

Битола е град  во кој се организираат бројни фестивали, меѓу кои и оние за деца и тинејџери. Бројни музички имиња излегоа од овие фестивало кои и денес ги гледаме на македонската музичка естрада. ТВ Орбис и Видео Мозаик продукција имаат организирано и реализирано многу проекти за популаризација на македонската музика. Особен придонес имаат и во создавањето на оригинални детски песнички кои се изведуваат на детскиот фестивал Мегабит на кој изминатите години  учествувале над 150 таленти и многу хитови, многу песни, дружење, убави спомени, нови пријателства.

Тв Орбис повторно продолжува со мисијата за негување на македонската песна, овој пат детската песна. „Музички времеплов“ е настан што не потсети на музичките настапи на детски фестивали во Битола кога некогашните мали ѕвезди пееја за своите наставнички, за првите симпатии и љубови. Тогаш пееја за своите желби да станат рокери,  згодни типови и да се движат со голема брзина. Желбата да станат пејачи на малку мина им  се исполни , но повеќето од нив , денес се оформени реализирани личности кои својата  кариера ја продолжиле во сосема друга насока, а пеењето го оставиле за нивните деца и потесен круг на семејството и пријателите.

Оваа манифестација беше возбудливо враќање на детството, кога некогашните дечиња а сега веќе оформени мажи и жени повторно ќе застанат на сцена. Присутната публика имаше можност да ги слушне и да ги погледне како изгледале пред петнаесет – дваесет години. На манифестацијата „Музички времеплов“ учество зедоа:

Методија Куновски кој во 1992 год. На СИ ДО пееше „Сакам да бидам рокер“.

Панде Павловски на СИ ДО 1993 год. Пееше „Наставничке пријателке“,

Јулијана Георгиевска истата година пееше „Заради тебе Зоране“,

Александар Јевтимовски на СИ ДО 1994 година пееше за „Марија на Бундеви“.

На детскиот фестивал СИ ДО ФМ 2001 година Ирена Јовановска пееше „Ајде кажи ми “.

Александар Мицевски во 2004 на дестскиот фестивал Мега бит пееше „80 на час“.

Истата година на тој фестивал Пеце Петровски пееше „Мое најмило “.

Исто така публиката имаше можност да ги види и музичките изведби на Магдалена Соклевска, Мики Секуловски, Александар Белов кои своите музички почетоци ги имале токму на Мега Бит. Освен изведувачи на настанот учество зедоа и Валентин Соклевски кој се јавува како текстописец на многу песни како за деца така и возрасни. Панде Димитровски пак е еден од организаторите на овие детски фестивали кои за многумина им биле само успешен почеток во нивните музички кариери.

На музичката манифестација „Музички времеплов“ гостуваше и Сара Ристевска која со присутните сподели дел од нејзиното музичко искуство од учеството на манифестацијата Ѕвездите на гранд.

 

http://tvorbis.com.mk/?p=14515

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-