//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | Програма
вторник, 23 јануари 2018 16:54:38
Бит Фест

Програма

БИТФЕСТ 2017

Покровител: градоначалник на Општина Битола

21 јуни 2017

19:00 – Ракометно игралиште – Најголем битолски рок концерт „Вртолом“ – Стама Продукција

“СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА БИТ ФЕСТ 2017”

20:00 – НУ Народен театар – Битола – Музичко-сценски колаж во продукција на НУ Народен театар Битола – „Шекспир колаж“

21:00 – Ул. Фуштани – Пред кафе РАДОСТ – Отварање на “300 – Работи Триста“- Прикажување на кратки филмови од ФИОФА. Гости режисери, сценаристи, сниматели, монтажери од Чешка, САД, Индија, Ирска, Турција итн.

– Промоција на зборник  – „Колегиумски записник 004“ Филмски сценарија

22:00 – Изложба на Биба Каевич „Through a Glass Darkly – Ingmar Bergman’s“

20:30 – Широк Сокак – Фестивал„Fete de la music“ – СОЛСТИС Француска Алијанса

 

22 јуни 2017

20:00 – НУ Народен театар “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ” – В. Шекспир – Отело – НУ Турски театар, Скопје – Режија: Дејан Пројковски

22.06 до 30.06 – Мала Сала НУ Завод и музеј – Битола – Фотографии на фрескоживопис во црквата Св.Ѓорги с.Курбиново

10:00-13:00 – кафе РАДОСТ – “300 – Работи Триста“ – ФИОФА кафе (интерактивно кафе со членовите од ФИОФА) – Неформална работилница за запознавање на програмите на овој институт

20:00 – НУ Завод и Музеј – Концерт на Младински женски хор – КУД „Стив Наумов“

21:30-00:30 – „Life Литературен Перформанс“ – музичко литературен перформанс

 

23 јуни 2017

20:00 – НУ Народен театар “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ” – В. Шекспир – Симбелин – Драмски и куклен театар „Иван Радоев“, Плевен / Бугарија – Режија: Лили Абаџиева

20:00-00:30 – кафе РАДОСТ – Затварање на „300 – Работи Триста“ – Изложба на регионална храна, музика и уметност. Готвење – Live – Ален Туцо (дизајн на храна) пропратено со музика и уметнички дела.

 

24 јуни 2017

20:00 – НУ Народен театар Битола “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ” – В.Шекспир – Венецијанскиот трговец – НУ Драмски театар, Скопје – Режија: Наташа Поплавска

19:00 – КЦ Магаза – „Ризница на вегетаријански вкусови“ и „Веган слика“ -Здружение за заштита на животните и животната средина „Мали херои“

 

25 јуни 2017

17:00 – Интимен театар – Детска претстава “Вистински пријателства“ – драма – Здружение за заштита на животните и животната средина – „Мали Херои“

20:00 – НУ Народен театар Битола “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ” – Нина Мазур (монодрама по мотиви од трагедијата „Хамлет“ на В. Шекспир) – Сонот на Хамлет – Академски Драмски театар, Владимир / Русија – Режија: Линас Мариус Заикаускас – Актер: Александар Аладишев

 

26 јуни 2017

20:00 – НУ Народен театар Битола “БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ”- В. Шекспир – Ричард Трети – НУЦК „Ацо Шопов” , Театар Штип – Режија: Пламен Марков

 

27 јуни 2017

“БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ”

19:00 – КЦ Магаза – „Со боите на храната креираме уметност“ – Креативна работилница за цртеж и мозаици – Здружение за  едукација и кулинарство „Се за храна“

20:00 – НУ Народен театар Битола – В. Шекспир – Хамлет – стапица – Казак Драмски театар, Караганди/Казакхстан – Режија: Куандик Касимов

 

28 јуни 2017

19:30 – Мала сала Центар за Култура – Концерт на младински мандолински оркестар  КУД „Стив Наумов“ Битола

“БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ”

19:00 – НУ Народен театар Битола – В. Шекспир – Сон на летната ноќ – Куклен театар Тандарика, Букурешт / Романија – Режија: Кристијан Пепино

21:00 – НУ Народен театар Битола – В.Шекспир – Ричард Трети – Театарска компанија Лит Мун, Санта Барбара Калифорнија / САД – Режија: Џон Блондел

БИТОЛА ОТВОРЕН ГРАД

21:00 – Широк Сокак – Концерт на „Zabranjeno pusenje“ – Младински културен центар

 

29 јуни 2017

21:00 – КЦ Магаза – Комична опера во два чина „Така прават сите“ – В.А.Моцарт – Оперски ансамбл на Уметничката академија во Осијек

“БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ”

20:00 –  НУ Народен театар Битола – Магбет (монодрама по мотиви од трагедијата „Магбет“ на В. Шекспир) – Театар Контра, Спишка Нова Вес / Словачка – Режија, адаптација и дизајн: Клаудина Розин – Актер: Петар Чижмар – Со поддршка на Советот на уметници на Словачка

 

30 јуни 2017

12:00 – НУ Центар за култура – мала сала – Промоција на книга „ПОСЛЕДНИОТ МОНАХ“ – Добре Тодоровски

19:00 – НУ Центар за култура – мала сала – Трибина  „Фемина Сикрета“, Изложба „Жена – хероина, култура преку фотографија“ – Здружение за заштита на правата на жените„Ернестин“

19:00 – Храм Св. Петка – Концерт на МЕШАН ХОР при КУД „Стив Наумов“ – духовна музика

19:30 – Мала Сала НУ Завод и музеј – Одбележување на Денот на државноста на Р.Хрватска – Изложба на хрватската уметничка Нивес Чичин Шаин – Концерт на далматинската клапа VOCALIS SALONE

20:00 – Кафе – бар „Бурбон Стрит“ – „Изложба на фотографии на олдтајмери“ – Здружение олдтајмер клуб „Ретрофрикс“

20:30 – КЦ Магаза – Поетски фестивал „ПОЕТСКИ СИНТЕЗИ 2017“ – Здружение за наука и култура „НОВА“

“БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ”

20:00 –  НУ Народен театар Битола – В.Шекспир – Дванаесетта ноќ (Ноќ спроти Водици) – НУЦК „Антон Панов” Театар, Струмица / Македонија – Режија: Дејан Дамјановски

 

01 јули 2017

11:00 – Мала сала НУ Центар за култура, Поетски фестивал – „ПОЕТСКИ СИНТЕЗИ 2017“ – литература-поезија – Мирјана Стојановска – поетеса и Љерка Тот Наумова

20:00 – Изложба – „Бурбон Стрит“ – „Изложба на фотографии на олдтајмери“ – Здружение олдтајмер клуб „Ретрофрикс“

“БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ”

20:00 – НУ Народен театар Битола – В.Шекспир – Сон на летната ноќ – Театар Комедија, Скопје – Режија: Андреј Цветановски

 

02 јули 2017

19:00 –  НУ Народен театар – Битола – Презентација на латино – американски, стандардни  и модерни спортски танци – ТСК СТЕП АП – Битола

 

03 јули 2017

10:00 – Градски парк – „Наш ден“ – едукативна работилница за деца и родители ЗНТВ „Аманет“ – Битола

11:00 – Градски парк – „Бабам Битолски приказни“ – Детска интерактивна – куклена претстава ДООЕЛ ВАН ГРУП

12:00 – КЦ Магаза – Културниот, традиционалниот и верскиот развој на Влашката заедница во Битола – видео, фото, филмска уметност – Учесници: Александар Петровски – член на УО на црквата Св.Константин и Елена на Власите и Христо Стерјо Чолаковски – претседател на Комуна на Власите „Браќа Манаки“

18:00 – КЦ Магаза – Промоција на научното издание: “Мигрантската и бегалската криза во Европа: Дали пандорината кутија е отворена?“ –  литература (научна литература) – Организатор: Горан Илиќ (Институт за истражување и европски студии – Битола)

20:00 – Летна сцена Тумбе кафе „Рок банда“ – електрична музика

20:00 – НУ Народен театар „Буре барут“ – театарска претстава – Драмски театар – Скопје

21:00 – КЦ Магаза – „БИТОЛА ВО КРУГ“ – документарен филм – Сашо Ристевски

 

04 јули 2017

12:00 – КЦ Магаза „Културниот,традиционалниот и верскиот развој на Влашката заедница во Битола“

18:00 – НУ Центар за култура – мала сала “Битола низ очите и ушите на природата, видеографија со театарска претстава” – Биосфера 369 Центар за одржлив развиој.

20:00 –  Нова сцена – НУ Народен театар „Театар љубов моја“ – театарска претстава Народен театар Јордан Хаџи Константинов Џинот – Велес

21:00 – Широк сокак „100% МАКЕДОНСКО“ – музичка и музичко сценска уметност

 

05 јули 2017

13:00 – КЦ Магаза – Самостојна изложба на ликовниот уметник Цигаридов

18:00 – КЦ Магаза – „Детските срца за Битола“ – Розета Стоун

19:00 – КЦ Магаза Изложба на фотографии под наслов „Здрави креации во твојата чинија“  – „Се за храна“ – Здружение за едукација и кулинарство

20:30 – Мала сала НУ Центар за култура „Песни за татковината“ – Никола Јонков Вапцаров – Монодрамски спев на Петре Темелковски по повод 75 години од убиството на поетот

21:00 – КЦ Магаза – Фестивал „Хармониките“ Сашко Савевски

 

06 јули 2017

18:30  Арт и култура – Аврата – Работилница за изработување на стоп анимација – фотографија, филм, ликовна уметност – „Фото кино клуб“-Битола

19:00 – Мала сала НУ Центар за култура – „БИТОЛА НИЗ МОИТЕ ОЧИ“ – документарен филм  -Здружение на граѓани „Граѓански Патеки“

21:00 – КЦ Магаза – Фестивал„Хармониките“ – Сашко Савевски

 

07 јули 2017

18:30 – Арт и култура – Аврата – Работилница за изработување на стоп анимација – фотографија, филм, ликовна уметност„Фото кино клуб“-Битола

17:00 – КЦ Магаза – Седма меѓународна манифестација „Битолски книжевни паметења“ – литература и ликовна уметност

19:00 – Мала сала Центар за култура – „Краснорез“ – документарен филм

20:00 – Театарска претстава „Дон Жуан“ – НУ Народен театар

20:00 – Концертна сала, НУ Завод и Музеј – Трио сопран, кларинет и пијано – романтична мзуика за сопран, кларинет и пијано – Солисти: Игор Бакревски, Марија Наумовска и Андреја Наунов

 

08 јули 2017

14:00 -16:00 НУ Центар за култура – мала сала – Проекција на филм – Дигитална проекција на уметничка фотографија од 55 јубилејна изложба на фотографии на Народна Техника

17:00 – КЦ Магаза – Седма меѓународна манифестација „Битолски книжевни паметења“ – литература и ликовна уметност

19:00 – Градски парк – Театар под сенки – “Приказни од Македонското поднебје“ – програма за деца

20:00 – Плоштад Магнолија  Пееме со ѕвездичките од „СИ – ДО“ – Здружение на граѓани од областа на културата „Промедиа“ – Битола

20:00 – НУ Завод и Музеј – „Јубилејна 55 та државна изложба на фотографии – Денови на македонската фотографија 2017“ – Фото клуб „Стеван Наумов Стив“ и Фото сојуз на Македонија

20:00 – НУ Народен театар – Театарска претстава „Бар-Ремарк“

 

09 јули 2017

17:00 – КЦ Магаза – Седма меѓународна манифестација „Битолски книжевни паметења“ – литература и ликовна уметност

19:00 – КЦ Магаза – „Слушаме приказни и учиме ромски јазик“ – Здружение за развој на ромската заедница – Сумнал

20:00 – салон на ДЛУБ – „Изложба на слики“ – Слободан Рајчевски

20:30 КЦ Магаза – „Поезија на четири јазици“ – литература – Автор:Зоран Пејковски

 

10 јули 2017

20:00 – НУ Народен театар, Театарска претстава – Смислата на Животот

19:30 КЦ Магаза – „Ние не гледаме со очи, ние гледаме со срце за Битола“ – изложба, музичко – сценски настап, издавање монографија – Здружение на слепи лица Битола

20:00 – Хотел Молика – 18 Меѓународна ликовна колонија – „НИЖОПОЛЕ 2000“ – ликовна колонија – автор:Бисерка Цветковска Крстевска

 

11 јули 2017

20:00 – Хераклеа – Манифестација „Гоцеви денови“ – Битолска фолклорна балканијада

20:00 – НУ Народен театар – Театарска претстава „Грета од Фауст“ –

20:00 – НУ Завод и Музеј – Концерт на „Ad libitum trio“ – флејта, кларинет и пијано  – класична музика – Емилија Кабранова Филипова

20:00 – Широк сокак „Радио Журка“ – музичка и музичко – сценска уметност

Изложба: хотел Молика – 18 Меѓународна ликовна колонија – „НИЖОПОЛЕ 2000“ – ликовна колонија – автор:Бисерка Цветковска Крстевска

21:00 – КЦ Магаза – „Мелоси од Виетнам“Квартет HBSO (балет и опера на Хошимин град)

 

12 јули 2017

12:00 – „30 години комуна на власите Битола“ Централното претставување ќе биде во Влашкото маало

18:00 – Плато пред галерија Монмартр – „Бисерите на монмартр 2017“ – ликовна дејност    Здружение на граѓани за едукација на млади ликовни уметници Мал Монмартр Битола

19:00 – Мала сала при Центар за култура „Од Монастири до Битола“ (Православните храмови во Битола) – документарен филм – Друштво за театарска, филмска и телевизиска продукција АСТРАВЕДА – Битола

20:00 – НУ Народен театар, Театарска претстава – Дупло дно

20:30 Мала сала, НУ Центар за култура – „ДАМАРИТЕ НА СТАРАТА БИТОЛСКА ЧАРШИЈА“ -документарен филм – Здружение на граѓани „Граѓански Патеки“ – Битола

 

13 јули 2017

20:00 – Театарска претстава – Пијани – Народен театар

18:00 – Плоштад Магнолија – „Да не ги заборавиме умешностите на нашите баби“ – Организација на жени на Општина Битола

 

14 јули 2017

12:00 – Мала сала, Завод и Музеј -Битола „Роберт Музил и Првата светска војна“ – изложба со аудио и видео станици и литературно читање – Почесен конзул на Р.Австрија во Битола, МНД и Дирекција за култура на покраината Горна Австрија

20:00 – НУ Народен театар Театарска претстава – „Доктор Фауст“

 

15 јули 2017

18:30 – Градски парк – Работилница за деца и млади – „Планетите и децата“ – програма за деца

20:00 – Театарска претстава – Трагичната љубов на една луда девојка – Народен театар

20:30 – Хераклеа – „Битола-Прилеп прекутрупа“ – Театар Бумеранг

21:00 – КЦ Магаза – „Ѕвезди што спијат “ -поезија (поетска збирка) – Автор: Михајло Свидерски

21:00 – Војнички клуб – поранешна касарна, Фестивал на електронска музика – СМОТРА vol.7 Здружение на граѓани Асоцијација 615

 

16 јули 2017

20:00 – КЦ Магаза  „Работилница за актери и сценаристи“ – Форум на млади

 

17 јули 2017

19:00 – КЦ Магаза – Детски театарски изведби на странски јазици „Летна лектира “ – јазично студио „Лингва“

19:00 – Кафе бар „Бар Чаршија“ – „Битола во минатото“ – изложба на фотографии од Битола во минатото и прожектирање на стари фотографии од Битола во минатото со објаснување на нивната сегашна локација и информирање на граѓаните за неа“ – „Бабам Битола“

20:00 – Театарска претстава Метаморфози Народен театар

 

18 јули 2017

19:00 – Магаза – „Нутри зона на Бит фест“ – Нутриционистичка и здравствена едукација Здружение за промовирање на здрава исхрана – „Нутри – зона“

21:00 – КЦ Магаза – Читање на современа македонска поезија – Ана Гагалевска

 

19 јули 2017

21:00 – Народен театар – „Градбите на Битола“ – играно документарна продукција и перформанс

21:30 Широк сокак, Поп рок концерт со авторски песни и неколку преработки – Александар Цаци Георгијовски

 

20 јули 2017

18:30 Плоштад Магнолија – „Use your imagination“ – ЗПОС „Лоотус Ј Њу Бигининг“

18:30 Зоолошка градина, летна сцена  – „ЗОО Музички хепенинг“ – Волвокс во соработка со Биосфера

20:00 – Мала сала, НУ Центар за култура – ЧЕТВРТ ВЕК ФАДФ „КАМЕРА 300“ – филм КВК „Студио Милтон Манаки“

21:00 – КЦ Магаза – Концерт на сефардска музика – сефардска музика-етно – Хадас Пал-Јарден од Израел

20:00 – Антички локалитет Хераклеа, Концерт „Нокаут“

 

21 јули 2017

„БИТОЛСКИТЕ ПОРТИ“ – мултимедијален проект

20:00 – КЦ Магаза – „Работилница за актери и сценаристи“ – Форум на млади

20:00 – Пацио, НУ Завод и музеј „Ламенти за Дон Кихот“ изведба: Театар Дон Кихот

 

22 јули 2017

18:00 – Плоштад Магнолија – „Бела Магнолија“ – уметност и литература – Верица Бутлевска и Организација на жени

21:00 – Документарно – игран мултимедијален перформанс „Мојот последен ден“ – КТ Филм и Медиа ДООЕЛ

 

23 јули 2017

18:00 – Градски Парк – справи на отворено – Тридневен фестивал – „Телоѕидание“ – Интерактивна Работилница 1 – Здружение на граѓани – „КИЧ“ – Битола

21:00 – Летна сцена – Тумбе кафе – „Гласот на народот“ – „Духот на старата чаршија“  – презентација на култури – Together Macedonia

 

24 јули 2017

11:00 – Плоштад Магнолија – Со Битола растеме – детски едукативен хепенинг Здружение за развој на екологијата, туризмот и културната соработка ГРИН – ЛИСТ

18:00 – Тумбе Кафе – летна сцена – Тридневен фестивал – „Телоѕидание“ – Интерактивна Работилница 2 – Здружение на граѓани – „КИЧ“ – Битола

20:00 – КЦ Магаза – Изложба на Борислав Траиковски (1917 -1996) – ликовна уметност, Друштво на ликовни уметници Битола

 

25 јули 2017

13:00 – Изложбен простор Магаза – 25.07до 11.08 – Изложба на ретки графики – Икони 19 век.

18:00 – Плоштад Магнолија – Тридневен фестивал – „Телоѕидание“ – Кула Вавилонска – Здружение на граѓани „КИЧ“ – Битола

20:00 – Хераклеа Линкестис – Концерт на Биља Крстиќ

21:00 – Нова сцена НУ Центар за култура – „Земјина химна“ – драма, кореодрама, музичко сценски перформанс ЕНОХ-Скопје

 

26 јули 2017

19:00 – Градски парк – „Калеидоскоп“ – презентација на култури ЗНТВ „Аманет“

20:00 – Интимен театар – „Скршената стомна“ – драма

 

27 јули 2017

21:00 – КЦ Магаза – „Промоција на културното наследство на Битола“ – Изложба на фотографии – Група граѓани од Битола

11:00 – Фоаје НУ Центар за Култура – Битола – Свечено отворање на самостојна изложба на Панде Петровски

11:30 – НУ Центар за Култура – Битола – детска ликовна работилница „Народната култура – трајна инспирација во моето творештво“

13:00 – Широк Сокак СТБ „Во срцето на Битола“ култура и традиција Здружение на уметници ракотворци – „Македонски ракотворби“

20:00 – Порта Џез – Проекција на документарен филм „Битолските рок кафичи низ времето“ – Агим Џело

21:00 – КЦ Магаза Концерт на “Pumpers”

 

28 јули 2017

10:00 – НУ Центар за Култура – Детска ликовна работилница „Народната култура трајна инспирација во моето творештво“

13:00 – Широк Сокак – СТБ  „Во срцето на Битола“ – култура и традиција – Здружение на уметници ракотворци  „Македонски ракотворби“

21:00 – Широк Сокак – „NOEXCUSE“ – Стоп за хепатитот Хепар центар

 

29 јули 2017

47 РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“

11:00 – НУ Центар за Култура – Мала сала – „Семинар за традиционална музика и игра“

11:00 – НУ Центар за Култура – Мала сала – „Проекција на етно филмови“

18:00 – Саат Кула – Широк Сокак – Дефиле „Со песни и игри низ битолските улици“

20:00 – Ракометно игралиште – СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА 47. РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“- БИТОЛА – ВЕЧЕР НА ТРАДИЦИОНАЛНА МУЗИКА И ИГРА

22:30 КЦ Магаза – „Ехо од дамарите“ – Вокално инструментална вечер

 

30 јули 2017

47 РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“

10:00 -18:00 – Студенски Дом „Кочо Рацин“ – „Семинар за традиционална музика и ора“

11:00 – Стара битолска чаршија – „На пладне во чаршија“- фолклорни презентации

20:00 – Ракометно игралиште – 47.Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“- ВЕЧЕР НА ТРАДИЦИОНАЛНА МУЗИКА И ИГРА

22:30 Магаза – „Ехо од дамарите “  – вокално инструментална вечер

 

31 јули 2017

Мала Сала  НУ Завод и музеј – Ексклузивна изложба на современ македонски и меѓународен  цртеж од фондот на НУ Завод и музеј – Битола

47 РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“

10:00 -18:00 – Студентски Дом „Кочо Рацин“ – „Семинар за традиционална музика и ора“

11:00 – Стара битолска чаршија – „На пладне во чаршија“- фолклорни презентации

20:00 – Стара битолска чаршија – 47 Републички фестивал на народни песни и игри  „Илинденски денови“- ВЕЧЕР НА СТАРОГРАДСКА МУЗИКА И ИГРА

22:00 – 23:00 – Од Саат кула до Камен мост – „Песна и оро на Широк сокак“ – настап на ансамбли на Широк сокак

 

01 август 2017

Изложба – Завод и Музеј – „100 – години плакат во Битола“ – Здружение АРХИВИСТ 2

47 РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“

10:00 -18:00 – Студентски Дом „Кочо Рацин“ – „Семинар за традиционална музика и ора“

11:00 – Стара битолска чаршија – „На пладне во чаршија“- фолклорни презентации

13:00 – Широк Сокак – СТБ „Во срцето на Битола“ култура и традиција Здружение на уметници ракотворци – „Македонски ракотворби“

20:00 – Театар во антички локалитет Хераклеа – 47 Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ – ВЕЧЕР НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА МУЗИКА И ИГРА – Фолклорни ансамбли од ЧИЛЕ, ЧЕШКА, ГРЦИЈА, ТУРЦИЈА, СЛОВЕНИЈА, ХРВАТСКА и АНСАМБЛ „МАКЕДОНИЈА“

 

02 август 2017

13:00 –  Широк Сокак – СТБ „Во срцето на Битола“ – култура и традиција – Здружение на уметници ракотворци – „Македонски ракотворби“

20:00 – Мала сала НУ Центар за култура – „БИТОЛА – ГРАДОТ НА КАФЕТО“ – документарен филм        Здружение на граѓани „Граѓански Патеки“

20:00 – НУ Завод и музеј – „Вечер на македонски песни“ – класично/староцрквено-источно –  Изведувачи: Андреја Наунов – пијанист и аранжер, Ернес Ибраимоски – баритон и аранжер, Гонца Богоромова – сопран и Влатко Груевски – тенор

 

03 август 2017

21:00 – НУ Народен Театар „ОД ШИНЕЛОТ НА ГРАВЧЕ“ – документарен филм – Здружение на Македонците по потекло од Албанија

20:00 – КЦ Магаза – Изложба на фотографии создадени од членовите на фото кино клубот Битола – изложба на фотографии „Dreams“ -Фото кино клуб

 

04 август 2017

17:30 НУ Центар за култура –фоаје – изложба на документарни фотографии „Света Ана село Маловишта“ – Љупчо Николовски – фотограф

19:00 – НУ Завод и музеј – “Cantare di Bitola“ – класична музика. Изведувачи: Влатко Груевски (тенор) и Андреја Наунов (пијанист)

 

05 август 2017

21:00 – Дом на АРМ – Концерт на Трио Џентлмен – поп-класика

 

06 август 2017

11:00 – Плоштад Магнолија – Изложба – „Метафизика на радоста“-валоризација и евалуација на работата на членовите на Фото клубот Стеван Наумов Стив – Фото клуб „Стеван Наумов – Стив“

12:00 – НУУБ Свети Климент Охридски – „Македонски искушенија“

20:00 – Концертна сала НУ Завод и Музеј Солистички концерт на Марија Наумовска – сопран и Андреја Наунов – пијано

 

07 август 2017

10:00 – с.Маловишта „30 години комуна на власите Битола“

КЦ Магаза – Изложба на народни носии – Центар за едукација и негување на традицијата и фолклорот ЕТНО – ИЛИНДЕН

Интернационален детски театарски фестивал „БИТОЛИНО 2017“ (седмо издание)

15:00 – Плоштад Магнолија – Македонска Етно култура – презентација на македонскиот фолклор и етнологија преку ора, песни и презентација на ракотворби “ЕТНО – Илинден“

 

08 август 2017

10:00 – с.Ниже Поле „30 години комуна на власите Битола“

КЦ Магаза – Изложба на народни носии – Центар за едукација и негување на традицијата и фолклорот ЕТНО – ИЛИНДЕН

Интернационален детски театарски фестивал „БИТОЛИНО 2017“ (седмо издание)

15:00 – Плоштад Магнолија – Македонска Етно култура – презентација на македонскиот фолклор и етнологија преку ора, песни и презентација на ракотворби “ЕТНО – Илинден“

16:00 -18:00 – Мала сала, НУ Центар за Култура –  проекција на електронски фотографии

20:00 – Завод и Музеј Битола – „Јубилејна 55 та државна изложба на фотографии – Денови на македонската фотографија 2017“ – Фото клуб „Стеван Наумов Стив“ и Фото сојуз на Македонија

20:00 – НУ Народен театар Димитар Андоновски – „Само поезијата може да го спаси светот со убавина“ – концерт – музички перформанс

 

09 август 2017

КЦ Магаза – Изложба на народни носии – Центар за едукација и негување на традицијата и фолклорот ЕТНО – ИЛИНДЕН

Интернационален детски театарски фестивал „БИТОЛИНО 2017“ (седмо издание)

15:00 – Плоштад Магнолија – Македонска Етно култура – презентација на македонскиот фолклор и етнологија преку ора, песни и презентација на ракотворби – “ЕТНО – Илинден“

21:00 – КЦ Магаза – “ЕЛЕГИИ ЗА ТЕБЕ“ – музичко-литературен  перформанс – Изведувачи: Лидија Дочовска, Лидија Аврамовска, Мери Арсовска, Светлана Папачек, Снежана Лазаревска, Соња Змејковска и Музичка група “Антика“

 

10 август 2017

КЦ Магаза – Изложба на народни носии – Центар за едукација и негување на традицијата и фолклорот ЕТНО – ИЛИНДЕН

12:00 – Мала сала НУ Завод и музеј – Самостојна изложба на академскиот сликар Јанко Константинов, акварел

20:00 – НУ Завод и Музеј – Концерт за виолина и пијано – класична музика – Изведувач: Татјана Џорлева

20:00 – „Порта Џез“ -фото – натпревар и изложба за европскиот дух на Битола Центар за европски развој и интеграција (ЦЕРИ)

20:30 ЦК Магаза – „Современа џез музика“ Сашо Поповски Трио

 

11 август 2017

КЦ Магаза – Изложба на народни носии – Центар за едукација и негување на традицијата и фолклорот ЕТНО – ИЛИНДЕН

18:00 – Кафе Радост – „На врв и на дно“ – Јасмина Јошевска

20:00 – Стара битолска чаршија Традиционален целовечерен концерт на ФА „Битола“ – Битола

21:30 – Магаза – Концерт на Сузана Турунџиева

 

12 август 2017

20:00 – НУ Народен театар – 18-ти Интернационален музички фестивал ТРА ЛА ЛА Асоцијација за уметност – АЛЕКСОВСКИ

20:00 – НУ Завод и музеј – „Патување низ епохите“ – класична музика – Злата Тошевска, Маја Божиновска и Марко Димовски

21:00 – КЦ Магаза – Македонска изворна музика со Рудина Изворен оркестар – Рудина, Битола

22:00 – Широк сокак „Одбележување на светскиот ден на младите“ – Креативен центар за млади

 

13 август 2017

12:00 – НУУБ Свети Климент Охридски – „Мојата поинаква лектира – книга во кутија“

20:00 – Стара битолска чаршија – „Пајнца фест“ – Група Паркети

21:00 – КЦ Магаза – „Саем на здруженија на граѓани“ – „Интеркултурна вечер“ – Together Macedonia

 

14 август 2017

12:00 – НУУБ Свети Климент Охридски – Театарска претстава за деца „Детето кое не сакаше да чита“

20:00 – Стара битолска чаршија – „Пајнца фест“ – Група Паркети

20:00 – КЦ Магаза – Плоштад Магнолија – 5 Балканска колонија на ракотворци – АСТЕРИОН 5

 

15 август 2017

10:00 – до 18:00 – НУ Центар за култура – фоаје – Визуелни уметности „Битола бара стрип“ – Стрип центар на Македонија – Велес

20:00 – КЦ Магаза – Изложба: „Портрет низ призмата на ликовните уметници и фотографите“ – ликовна уметност и уметничка фотографија – ДЛУБ и Фото кино клуб

19:00 – Завод и Музеј – Изложба: „100 – години плакат во Битола“ – Здружение АРХИВИСТ 2

20:00 – КЦ Магаза – Плоштад Магнолија – 5 Балканска колонија на ракотворци – АСТЕРИОН 5

 

16 август 2017

11:00 –  Градски Парк – Отворена работилница за ликовно творење „Мојата Битола со мотиви од Битола, Хераклеа, НП Пелистер“ – Кирил Т.Константин

20:00 – НУ Народен театар „Аналфабет“ – театарска претстава – Народен театар – Охрид

20:00 – КЦ Магаза – Плоштад Магнолија – 5 Балканска колонија на ракотворци – АСТЕРИОН 5

 

17 август 2017

20:00 – КЦ Магаза – Плоштад Магнолија – 5 Балканска колонија на ракотворци – АСТЕРИОН 5

21:00 – КЦ Магаза – Концерт за гитара – класична музика – Христо Мулар

21:00 – Пацио Завод и музеј – ROCK SYMPHPNY (РОК СИМФОНИЈА) – Камерен Оркестар на Битола

 

18 август 2017

12:00 – Буковски манастир „Денови на Ростковски“ Регионално здружение за македонско – руско пријателство „А.А Ростковски“

12:00 – Мала Сала – НУ Завод и Музеј – Самостојна  ретроспективна изложба на Перо Спирковски

20:00 – КЦ Магаза Плоштад Магнолија – 5 Балканска колонија на ракотворци – АСТЕРИОН 5

20:00 – Широк сокак „Девојчето со долгата коса“ – Стефанија Милевска – музички соло перформанс

20:30 НУ Завод и музеј – Трио „Dolce“- класична музика – Светлана Богдановска-флејта, Андријана Дукоска-виолончело и Марија Шамоска Буџаковски – пијано

21:00 – Скејт парк HAPPENING ЗПМУ „Сариса“

 

19  август 2017

10:00 – с. Гопеш   „30 години комуна на власите Битола“  (19.08.2017)

12:00 – Буковски манастир – „Денови на Ростковски“ – Регионално здружение за македонско – руско пријателство „А.А Ростковски“

16:00 -00:00 – Стара Битолска Чаршија – Трпеза Филм Фестивал 2017 (трето издание) – фестивал посветен на филмови за храна – Здружение за заштита, промоција и едукација за храна СЛОУ ФУД Битола

20:00 – КЦ Магаза – 35 години куглање во Битола (1982-2017)- документарен филм ЗГ Нови перцепции

 

20 август 2017

10:00 – 15:00 – Паркинг на спортска сала Малдост – „Традиционална меѓународна изложба на олдтајмери по шести пат “ –  здружение олдтајмер клуб „Ретрофрикс“

12:00 – Буковски манастир – „Денови на Ростковски“ – Регионално здружение за македонско – руско пријателство „А.А Ростковски“

16:00 -00:00 – Стара Битолска Чаршија – Трпеза Филм Фестивал 2017 (трето издание) – фестивал посветен на филмови за храна – Здружение за заштита, промоција и едукација за храна СЛОУ ФУД Битола

20:00 – Завод и музеј – Музичко-поетска вечер – музика и поезија  Мирјана Стојановска – поетеса и Мери Кафкалева – професор по клавир

20:00 – Салон на ДЛУБ – Изложба на слики и цртежи – Мирјана Бубевска, Маја Ковачевска

 

21 август 2017

12:00 – Педагошки факултет – „Збор во зборот“ – поезија – поетско – музички настан – Учесници: проф.д-р.Даниела Андоновска-Трајковска и доц.д-р.Гордана Стојаноска

20:00 – Стара битолска чаршија – Градски боемски песни Група Делфина

Боемска Улица, Кафе Радост    Фестивал со музичко – литературни  уметнички аспекти „ТАКЕЦ Гордана и пријателите – ако одам во Битола“ – перформанс – во живо Учесници: поети, писатели, сценаристи и уметници

20:00 – КЦ Магаза Концерт на гитара, пијано и ударни инструменти – македонски поп евергрини – Христо Христовски – Мулар

21:00 – Алтернативен простор „BUS FEST“ ЗКУД – Стиховно војување продукција

 

22 август 2017

12:00 – НУУБ Свети Климент Охридски – „Жива библиотека“

20:00 – НУ Центар за култура „НЕЗАБОРАВ“ во организација на Панде Димитровски

20:00 – НУ Завод и Музеј – концертна сала, Марија Наумовска, солистички концерт

 

23 август 2017

12:00 – Плоштад Магнолија – „Книга под ведро небо“

20:00 – Широк Сокак – „Модна ревија и шоу перформанс“, „Fly project 3“ (перформанс со авторска музика на Стефанија Милевска и гости музичари) – Анастасија центар шоу

20:30 – Пацио НУ Завод и музеј – „Низ ритамот на Будо“ – Култура -музика – вештина Будо центар – Пелистер

 

24 август 2017

21:00 –  Широк Сокак  „Трка на штикли на Широк Сокак“ – Културно-забавен настан – Младински културен центар – Битола

НУ Завод и музеј 24-26.08, 12:00-14:00 – – Одржување на меѓународен симпозиум за 1000 – години името Битола

20:00 – Завод и Музеј – Вечер на романси и арии – класична музика  Николче Зацески – баритон и Маја Божиновска – пијано

20:00 – КЦ Магаза – Изложба „35 години ликовно творештво – Драган Најденовски“

 

25 август 2017

12:00 – НУУБ Свети Климент Охридски – „Создавам дело“

12:30 – Свечено отворање на Галеријата на икони во Битола, во рамки на манифестацијата 10 века – БИТОЛА

17:00 – НУУБ Свети Климент Охридски – Промоција на книгата „Детско Виножито“ – Жаклина Веловска

Форум за нови дистрибутивни модели за европските филмови „Филмскиот пазар во дигиталната ера“ – Балкан Синема Ситис

18:00 – Плоштад Магнолија – АРТ Хепенинг„1000 – години од името Битола“ – ДЛУБ

 

26 август 2017

20:00-22:00 – Паркинг пред Ресторан Аражок – Авто Кино по петти пат – Здружение Олдтајмер клуб „Ретрофрикс“ Битола

20:00 – КЦ Магаза – фото изложба – „Битфест 2016“ – автор Сашо Ристевски

21:00 – Широк Сокак ЗАТВОРАЊЕ НА БИТ ФЕСТ 2017 ШИРОК СОКАК ВО БЕЛО

 

Организаторот го задржува правото на измени и
дополнувања на програмските содржини согласно потребите на фестивалот.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-