среда, 20 септември 2017 11:30:35
Бит Фест

ВТОРНИК НА БИТ ФЕСТ 02.07.2013

Admin Bitola јули 1, 2013 Следно на Бит Фест Коментарите се исклучени на ВТОРНИК НА БИТ ФЕСТ 02.07.2013
ВТОРНИК НА БИТ ФЕСТ 02.07.2013

10.00 КЦ Магаза

Работилница за стрип „Калеидоскоп“

ЗГ Тогетхер

20.00 Изложбен салон – Центар за култура

Изложба – АРТ ФЕСТ: Изложба на Александар Јоначиќ, Изложба на Мирко Пејковски и традиционална изложба на уметнички дела од повеќе области:дрворезба, фотографија, слика масло на платно, карикатури и стрип. Оваа година АРТ ФЕСТ ќе понуди изложба на фотографии и илустрации.

20.30 Концертна сала Музеј

„Музичко Виножито“

Детски хор „Ѕвончиња“

21.00 Летна сцена Тумбе кафе

„Отворено летно кино“

ЗГ МИОЦ

21.00 КЦ Магаза

Концерт на современ џез „Венци Благоев квартет“ Р.Бугарија

Венци Благоев труба

Сашо Поповски гитара

Оливер Јосифовски контрабас

Александар Секуловски тапани

Венцислав Благоев е водечки џез артист во Република Бугарија. Дипломирал на Државната музичка академија Панцо Владигеров Софија на класична труба, а магистерските студии ги завршил на Брукнер Конзерваториумот во Линц – Австрија – џез оддел. Соработувал и насртапувал со Ранди Бракер, Ари Роланд, Милчо Левиев, Мартин Џаконовски, Вики Алмасиду и други. Има издадено 12 носачи на звук и е уметнички директор на 4 џез фестивали во Република Бугарија, а во 2010 година ја добива престижната награда Златна Лира, за најдобар џез артист во Република Бугарија.

Сашо Поповски е доцент на Универзитетот Гоце Делчев – Штип, на одделот за џез музика.Соработувал со: Тони Китановски, Оскар Салас, Гоце Мицанов, Димитар Карамфилов, Милчо Левиев, Мартин Ѓаконовски и други.

Оливер Јосифовски е лидер на етно составот Љубојна, но и учесник во бројни џез и блуз проекти. Соработувал со Тони Китановски, Гоце Мицанов, Оскар Салас, Мартин Ѓаконовски и други. Напишал музика за бројни театарски претстави

Александра Секуловска е вонреден професор на Универзитетот Гоце Делчев – Штип, на одделот за џез музика. Соработувал со Тони Китановски, Гоце Мицанов, Изет Кизали, Васил Хаџиманов, Мартин Ѓаконовски и други.

На програмата ќе бидат исполнети авторски композиции од Венцислав Благоев и Сашо Поповски, како и џез стандарди.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-