среда, 20 септември 2017 11:21:06
Бит Фест

ПлусИнфо: „Бит фест“ утревечер ќе биде посветен на Ајри Демировски

Admin Bitola јули 11, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ПлусИнфо: „Бит фест“ утревечер ќе биде посветен на Ајри Демировски
ПлусИнфо: „Бит фест“ утревечер ќе биде посветен на Ајри Демировски

Четврточната програма на културно-забавниот фестивал „Бит фест“ ќе почне утре во 11 часот
со настанот „Современи трендови на читање книги“ кој ќе се одржи во НУУБ „Свети Климент Охридски“.
Станува збор за проект со кој до читателите ќе се доближи можноста да ги видат и употребат електронските читачи на книги. Во рамките на проектот предвидена е соработка со Американското катче во Битола, а предвидено е да се изврши презентација на новите модели на читачи на книги.
Попладнето е посветено на најмладите, во 20 часот во градскиот парк, по повод 200 години од првото издание на книгите за деца од германските писатели браќата Грим, ќе се раскажуваат познати приказни од нив преку аматерски куклен театар во изведба на театарскиот тим на „Дизни Кидс“. Во услови на дожд организаторите подготвуваат алтернативен простор на малата сала во Центар за култура. Учесници во претставата се деца избрани преку аудиција.
Во културниот центар „Магаза“, исто така со почеток во 20 часот, ќе се одржи поетско музички рецитал и форум „Ајри Демировски – човекот кој ја воспеа Битола“. Во перформансот преку видео записи, настапи на пејачи, композитори, новинари, публицисти и хроничари, ќе стане збор за големото творештво на Ајри Демировски, првиот почесен граѓанин на Битола, човекот кој со антологиската песна „Битола мој роден крај“ ја воспеа Битола.
Во овој поетско музички перформанс Ајри Демировски ќе биде претставен онаков како што битолчани го знаат, но ќе бидат обелоденети и нови моменти од животот и делото на Ајри, кој за време на својот живот покрај „Битола мој роден крај“ напишал уште осумдесетина прекрасни песни, од кои голем број биле познати како народни. Автор на проектот е Менде Младеновски, директор, главен и одговорен уредник на „Битолски весник“.
Овој ден од битолскиот фестивал ќе заврши со концерт на Филхармонијата при Анадолискиот универзитет – Република Турција кој ќе се одржи со почеток во 21 часот во големата сала во Центарот за култура, додека во 22 часот на плоштадот „Магнолија“, по повод 10 години од своето постоење, концерт ќе одржи групата „Памперс“.

http://www.plusinfo.mk/vest/98835/Bit-fest-utrevecher-kje-bide-posveten-na-Ajri-Demirovski

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-