среда, 23 август 2017 04:26:48
Бит Фест

ПЛУС ИНФО: „Живи библиотеки: Архиви на граѓанската непослушност“. Подари книга!

Admin Bitola август 7, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на ПЛУС ИНФО: „Живи библиотеки: Архиви на граѓанската непослушност“. Подари книга!
ПЛУС ИНФО: „Живи библиотеки: Архиви на граѓанската непослушност“. Подари книга!

АКТО 8“, Фестивал за современи уметности и Здружението за култура и уметност „Факултет за работи што не се учат“, распишуваат Отворен повик до сите оние кои сакаат да донираат книга во рамки на кураторскиот проект „Живи библиотеки: Архиви на граѓанската непослушност“, којшто претставува собирање на критичка литература која не се користи во официјалните образовни курикулуми и формирање на библитека создадена од директната вклученост на граѓаните во нејзиното формирање. Мотото на акцијата е „Книги кои треба да ги знаеме на памет!“

„Библиотеката се гради по пат на подарување на одредена книга или книги која граѓаните сметаат дека е важна за исчитување и дискутирање во денешниот општествено – политички контекст. Во исто време, самиот простор се користи како алтернативно катче отворено за дискусии и дебати организирани од страна на локални иницијативи и индивидуи. Книгите за кои важи овој отворен повик и кои би требало да се прочитаат, и речиси наизуст познаваат, се донираат во рамките на фестивалот „АКТО 8“ од 9 до 11 август, 2013 година и е предвидено е да се класифицираат во рамки на две тематски целини“, се наведува во соопштението.

Сите книги што се донираат стануваат дел од официјаната архива на оваа новосоздадена библиотека, со точна и детална спецификација на донаторот и книгата што се подарува. Локации за собирање на книгите се пред кафе Јагода, на Широк сокак, во Битола, а во Скопје се праќаат по бесплатниот воз АКТО ТРАНСПОРТ на релација Скопје-Битола кој оди секој ден во рамките на фестивалот, тргнувајќи од Скопје од 14.30 часот и се предаваат кај одговорното лице.

Фестивалски тим и куратори на проектот „Живи библиотеки: Архиви на граѓанската непослушност“ се Ивана Васева, Филип Јовановски и Јованка Попова.

http://www.plusinfo.mk/vest/101942/Zhivi-biblioteki-Arhivi-na-gragjanskata-neposlushnost-Podari-kniga

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-