недела, 22 октомври 2017 21:11:49
Бит Фест

ПЕТОК НА БИТ ФЕСТ 05.07.2013

ПЕТОК НА БИТ ФЕСТ 05.07.2013

20.00 Мала сала – Завод и музеј

Реставрирање на културното наследство – реставрирање на пријателските односи – ЗГ Ековаст

Здружението на граѓани ЕКОВАСТ (Европски совет за села и мали градови) оваа година ја збогатува програмската содржина на манифестацијата БИТ ФЕСТ 2013 со својот меѓународен културен настан РЕСТАВРИРАЊЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО – РЕСТАВРИРАЊЕ НА ПРИЈАТЕЛСКИТЕ ОДНОСИ.

21.00 Народен театар – Битола

Лет над кандидатското гнездо

режија: Андреј ЦВЕТАНОВСКИ

сценограф: Владо ЃОРЕВСКИ – РАФИК

костимограф: Фросина НАСТЕВСКА

музика: Дејан ЈАНУШЕВ

Оваа претстава сакам да му ја посветам на мојот татко Владо Цветановски, неуморен фантазер, од кого ја научив македонската традиција и бит, но исто така научив дека секогаш треба да ја преиспитувам.

21.00 КЦ Магаза

Концерт на AD GLORIAM BRASS – Загреб

Стјепан Филипиќ- труба, Игор Хрустек- труба, Марио Лончар- труба, Срџан Пејиќ- рог,
Марио Шинчек- тромбон, Ивица Гечек – туба

„AD GLORIAM BRASS“ е состав од шест членови на лимени дувачки инструменти од оркестарот при операта ХНК во Загреб, Симфонискиот оркестар ХРТ и Загребачката фрилхармонија. Основан е во 1993 година и оттогаш непрекинато работи со малку изменет состав. Нивниот репертоар го сочинуваат дела на европски и хрватски мајстори, од ренесансата и барокот ( F.Sponga, V.Jelic, J.Clarke, H.Purcell, G.F.Handel, J.S Bach), дела на современи хрватски автори, од кои некои се напишани посебно за овој ансамбл (A. Klobucar, S.Dedic, M. Miletić, A. Igrec, Z.

21.00 Летна сцена – Тумбе кафе

Отворено летно кино

ЗГ МИОЦ

22.00 BUS FEST

V-от по ред BUS fest или Bitola United Summer fest.
BUS fest e единствениот традиционален ХИП ХОП фестивал во Битола, а оваа година добива и интернационален карактер.Покрај групите од Македонија , како Стиховно Војување, Поетика,Тракер, Арди, S.N.S и други изведувачи,
вечерта ќе ја затворат гостите од Србија, легендите на балканската рап сцена, ненадминливите CYA.

22.30 Fashion weekend – Широк сокак

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

1 коментар

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-