недела, 24 септември 2017 05:19:14
Бит Фест

Оперски концерт на солисти од камерната опера „Кирил Македонски“

Admin Bitola август 26, 2015 Претходни настани Коментарите се исклучени на Оперски концерт на солисти од камерната опера „Кирил Македонски“
Оперски концерт на солисти од камерната опера „Кирил Македонски“

Во Народниот Театар – Битола, пред битолската публика во рамки на десеттото културно лето БИТ ФЕСТ 2015, се изведе оперскиот концерт на солисти од камерната опера „Кирил Македонски“

Солистката Маја Митровска се претстави со „Арија на Јана од операта „Гоце“ од Кирил Македонски.  Биљана Талевска ги изведе делата на ариите Ката, Ангелина од операта „Гоце“ од Кирил Македонски, а крајот го круниса со аријата на Кунегомде од мјузиклот „Кандид“ на Леонард Бернстејн.

Кулминација на вечерта беше изведбата на Павлина Накова георгиев со аријата на Лејди Магбет од истоимениот „Магбет“ на Верди.

Младата пијанистка Горјана Стојановска ја отсвири Соната бр.5 од Скрјабин.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-