петок, 22 септември 2017 04:53:56
Бит Фест

НоваМакедонија: Почнаа „Илинденските денови“ на Широк сокак

Admin Bitola август 1, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на НоваМакедонија: Почнаа „Илинденските денови“ на Широк сокак
НоваМакедонија: Почнаа „Илинденските денови“ на Широк сокак

Традиционалното дефиле по Широк сокак на културно-уметничките друштва од Македонија и од странство и орото „Комитско“ во изведба на КУД „Илинден“-Битола и годинава го одбележаа свеченото отворање на фестивалот на народни песни и игри „Илинденски денови“

Валентин Соклевски, режисер на фестивалските вечери, вели дека заштитниот знак на фестивалот не се менува и затоа почнуваат со насекаде познатото оро „Комитско“, а потоа се испреплетуваат игрите и песните на преостанатите учесници на 43. издание на годинешните „Илинденски денови“.

Најновото издание на фестивалот на народни песни и игри „Илинденски денови“ на културната јавност до 1 август ќе ѝ понуди две фестивалски вечери со традиционална музика и игра на кои ќе настапат 21 културно-уметничко друштво, ансамбли и танцови друштва, една вечер ќе биде посветена на староградската музика и игра и една интернационална вечер што ќе се одржи во античкиот локалитет Хераклеја, на која ќе настапат ансамблот „Слезание“ од Дзиерзониов-Полска, фолклорната група „Туфем“ од Анкара-Турција, фолклорниот ансамбл „Ерусалим“ од Израел и ГЕМП танцова школа „Крисиумал“ од Бразил. Македонија на свеченото затворање ќе биде претставена од националниот ансамбл на народни игри и песни на Македонија „Танец“.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=7301310861&id=49&setIzdanie=22941

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-