понеделник, 21 август 2017 17:54:22
Бит Фест

Нова тв: „Час по природа и општество“ носечка тема на АКТО

Admin Bitola август 11, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Нова тв: „Час по природа и општество“ носечка тема на АКТО
Нова тв: „Час по природа и општество“ носечка тема на АКТО

Вечерва во Битол започнува регионален фестивал за современи уметности „Акто“, кој вклучува визуелни и изведувачки уметности, музика и теорија на култура.

„Час по природа и општество“ е носечката тема на овогодинешниот фестивалот кој се одржува уште од 2006 година.

Во рамки на носечката тема посетителите ќе го проследат кураторскиот проект насловен „Живи библиотеки, архиви на граѓанската непослушност“ на Ивана Васева, Филип Јовановски и Јованка Попова.

Годинава, Фестивалот посветува внимание на учењето, на мислењето, на обидот одново да се препрочита градот, историјата, културата.

Фестивалот ќе понуди голем кураторски проект насловен „Живи библиотеки: архиви на граѓанска непослушност“ на Ивана Васева, Филип Јовановски и Јованка Попова во рамки на кој ќе се направи обид да се изгради библиотека преку собирање и дистрибуирање литература која се однесува на граѓанска партиципација, активност и реакција по пат на донации од индивидуалци, претставници на невладиниот сектор и организации и здруженија кои се согласни да делуваат во насока на градењето на отворено и современо демократско општество.

Покрај тоа ќе има презентации на книги од страна на професори, издавачи, активисти, теоретичари и уметници, а ќе се одржи и работилница за деца насловена „Исцртување поезија, работилница со деца и родители“ со Христина Иваноска и Јане Чаловски од организацијата „Проектен простор прес ту егзит“ од Скопје. Ќе биде прикажано и кореографското деби на Вероника Валдес во продукција на Плесни театар Љубљана. Фестивалот завршува на 11 август.

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=4&vest=6429

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-